Erlić otpao zbog ozljede, pozvan Zenko

Lovren: "Želimo dobiti i Španjolsku, za samopouzdanje"

11.05.2015.

Lovren: "Želimo dobiti i Španjolsku, za samopouzdanje"
Foto: UEFA / Sportsfile

Pogodak Davora Lovrena donio je Hrvatskoj pobjedu nad Austrijom i plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, a izbornik Dario Bašić bio je primoran na jednu promjenu u svom kadru.

Nakon samo dva odigrana kola u Skupini A Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, Hrvatska je siguran putnik u četvrtfinale, u kojemu će se boriti i za nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

Hrvatska je u prvom kolu pobijedila domaćina Bugarsku 2:0, a Austriju je slomio pogodak Davora Lovrena u drugom poluvremenu, za konačnih 1:0.

"Dobro smo odigrali, cijela je momčad dala sve od sebe i najvažnije je što smo izborili četvrtfinale. Presretan sam što sam zabio taj gol. Hvala momčadi što mi je pomogla u tome", rekao je jedini hrvatski strijelac u Sozopolu.

U trećem kolu, protiv Španjolske, Hrvatska će se boriti za prvom mjesto u skupini te se pripremati za četvrtfinalni nastup.

"U četvrtfinalu se nadamo što boljem protivniku, da bude što bolja utakmica. Rezultat protiv Španjolske nije nam toliko bitan, ali želimo ih pobijediti kako bismo još dobili na samopouzdanju, za potrebe budućih rezultata", naglasio je Lovren.

Branimir Kalaica podsjetio je na propuštene prilike protiv Austrijanaca te se također okrenuo ključnoj utakmici turnira.

"Utakmica s Austrijom bila je dobra, puno velikih prilika koje nismo najbolje iskoristili, no onda je Lovren uspio zabiti. U četvrtfinalu nas vjerojatno čekaju Njemačka ili Belgija i dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili. To nam je najvažnija utakmica, koja donosi i plasman na Svjetsko prvenstvo", izjavio je Kalaica.

 

Zbog ozljede ramena zarađene u dvoboju protiv Austrije, ipak je iz daljnjih kombinacija otpao Martin Erlić, a umjesto njega izbornik Dario Bašić pozvao je Adriana Zenka iz Dinama.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri