Bez pogodaka u 120 minuta

Dinamo na jedanaesterce svladao Split i osvojio Kup

20.05.2015.

Dinamo na jedanaesterce svladao Split i osvojio Kup
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je odigrano finale ovosezonskog izdanja Hrvatskog nogometnog kupa, a odluka o osvajaču trofeja pala je tek nakon udaraca s bijele točke.

DINAMO - SPLIT 0:0 (0:0, 4:2 - 11m)
Hrvatski kup, finale.
Zagreb, stadion Maksimir.

Sudac: I. Bebek

Jedanaesterci: 0:1 - Barbarić, 1:1 - Henriquez, Rog - prečka, 2:1 - Taravel, Blagojević - promašaj, 3:1 - Pivarić, 3:2 - Mršić, 4:2 - Machado

Žuti kartoni: Blagojević (6'), Soudani (9'), Barbarić (13'), Woon (40'), Ademi (45'), Vidović (45'), Rog (81'), Galović (90+3'), Šimunović (101'), Majstorović (110'), Taravel (114'), Rugašević (118'), Zagorac (120+1')

Crveni kartoni: Galović (95')

Dinamo: Ježina, Pivarić, Šimunović, Sigali (od 52' Taravel), Pinto, Ademi, Machado, Pjaca, Ćorić (od 65' Fernandes), Soudani (od 106' Pavičić), Henriquez. Trener: Z. Mamić.

Split: Zagorac, Woon (od 90+3' Mršić), Barbarić, Vrgoč, Galović, Vidović, Blagojević, Rog, Erceg, Glavina (od 89' Rugašević), Cikalleshi (od 97' Majstorović). Trener: Z. Vulić.


Foto: Drago Sopta/HNS

Do završnog su se ogleda probili zagrebački Dinamo te momčad Splita, debitant u finalu ovog natjecanja, a na Maksimiru je Dinamo osigurao dvostruku krunu.

Dinamo je češće prijetio protivničkom golu, a u prvom se poluvremenu istaknuo i Splitov vratar Zagorac obranom Pivarićevog slobodnog udarca. Pokušavali su i Ćorić, Soudani i Sigali, dok je momčad Zorana Vulića u nekoliko navrata probala zaprijetiti brzim protunapadima.

Foto: Drago Sopta/HNS

Drugo je poluvrijeme donijelo sličan scenarij, uz prilike Soudanija, Ademija, Taravela i Šimunovića, ali i Split je stigao blizu pogotku u 63. minuti, kada je malo zakasnio Cikalleshi.

Osim toga, Dinamo je vrlo često imao prigode iz kornera, u sudačkoj su nadoknadi sjajne prigode imali Taravel iz slobodnog udarca i Rog iz protunapada, ali na semaforu je ostalo 0:0 te se ušlo u produžetke.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na početku produžetka, Split je zbog drugog žutog kartona Galovića ostao s igračem manje. Brojčanu su prednost pokušali iskoristiti Henriquez, Pjaca, Taravel i Pavičić, a Splitu se također otvorila jedna šansa, ali Mršić nije uspio matirati Ježinu.

Stoga se pristupilo jedanaestercima, a Rog i Blagojević nisu bili precizni, dok su igrači Dinama realizirali sva četiri svoja pokušaja i podigli Rabuzinovo sunce.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri