Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Priznanje izborniku

Niko Kovač među
veleposlanicima
integracije

28.05.2015.
Niko Kovač među veleposlanicima integracije
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač proglašen je jednim od veleposlanika integracije na Večeri integracije koja je u srijedu održana u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču. 


"Tema integracije važna je za obje zemlje, i za Austriju i za Hrvatsku, a Hrvati u Austriji najbolji su primjer te integracije", kazao je veleposlanik Gordan Bakota na otvorenju Večeri integracije, održane u Veleposlanstvu RH u Beču.

Večer integracije zajednički su organizirali Austrijski integracijski fond, Veleposlanstvo RH u Beču i austrijsko Savezno ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove.

Bila je to i prigoda za proglašenje veleposlanika integracije, a to su ovoga puta bili izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, plivačica i osvajačica olimpijske medalje Mirna Jukić, glazbenica Christiana Uikiza, glazbenik Slavko Ninić i poduzetnik Josip Šušnjara.

Austrijski integracijski fond imenuje veleposlanike integracije unazad tri godine osobama koje su se uspješno integrirale u austrijsko društvo i na poseban način iskazale u svojim područjima rada. Riječ je o projektu naziva „Zusammen Österreich“ („Zajedno Austrija“). Veleposlanici integracije odlaze u škole i s učenicima razgovaraju o svojim iskustvima i viđenjima integracije u austrijsko društvo.

"Sport je taj koji spaja i koji ne govori jezikom niti bojom kože, već tijelom i taktikom igre", kazao je novi veleposlanik integracije, hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač nakon proglašenja.

Izbornik Kovač govorio je o važnosti tolerancije, borbi protiv diskriminacije, borbi protiv rasizma i svih oblika ekstremizma u društvu.

Uzvanicima su se obratili veleposlanik Gordan Bakota, Franz Wolf, direktor Austrijskog integracijskog fonda i Michael Linhart, glavni tajnik austrijskog Ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove.

"Integriranost Hrvata u Austriji je na zavidnoj razini, a moram ovim putem naglasiti i doprinos Hrvata razvoju bilateralnih odnosa dviju zemalja, ali i austrijskog društva", rekao je veleposlanik Bakota.

Glavni tajnik Linhart istaknuo je kako je Austrija od samih početaka eurointegracijskog procesa podržavala Hrvatsku na njenom putu u EU te da obje zemlje sada surađuju ne samo bilateralno, nego i unutar Europske unije te kroz format trilaterale na razini predsjednika, premijera i ministara vanjskih poslova Austrije, Slovenije i Hrvatske.

 

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Gruzija 2:1

19.11.2019.

'ALDO DROSINA', Pula