Širi izbor za reprezentacije

Hrvatska kao posebna želja: 20 novih igračica u tri godine

29.05.2015.

Hrvatska kao posebna želja: 20 novih igračica u tri godine
Foto: Arhiva HNS

Delegacija HNS-a u svojstvu nacionalnog instruktora za ženski nogomet Hrvoja Matijevića i koordinatorice za ženski nogomet i izbornice U-19 Marije Margarete Damjanović prisustvovala je finalnom susretu Lige prvakinja u Berlinu 14. svibnja 2015. te radnom sastanku s trenerom, roditeljima i novom igračicom Sarah Pavičić.

Hrvatska reprezentacija U-17 dobila je u Sarah Pavičić novu članicu koja se svojim igrama treba se nametnuti izborniku Davoru Cvetkoviću, a Hrvatski nogometni savez tako je nastavio s dovođenjim kvalitetnih nogometašica hrvatskog porijekla pod hrvatsko okrilje.

"Zadovoljstvo mi je i čast sudjelovati u razgovorima s našim budućim reprezentativkama, njihovim roditeljima i trenerima, u većini slučaja su jako emotivni", rekla je Marija Margareta Damjanović.

Foto: Arhiva HNS

"Po meni, 20 novih igračica u tri godine je veliki broj. Hvala svima koji su omogućili na bilo koji način da potencijalne reprezentativke postanu dio naših reprezentacija", nastavila je.

"Želja mi je da naše nove reprezentativke upoznaju svu ljepotu svoje domovine, ali ujedno na svakom sastanku s njima ukazujem i na važnost naših igračica iz Hrvatske, te da smo svi zajedno dužni raditi na tome da one dobiju priliku zaigrati u inozemstvu", zaključila je Damjanović.

Foto: Arhiva HNS

Poznata imena iz inozemstva u hrvatskim reprezentacijama uključuju Vuk, Scurich, Žigante, Čikoš i Vojvodić, a nove reprezentativke dolaze iz  Njemačke, Švicarske, Austrije, Kanade, SAD-a te Bosne i Hercegovine.

Među njima su Ivana Rudelić, Victoria i Patricia Stvorić, Matea Bošnjak, Ivana Slipčević, Tamara Šarić, Patricia Parlov, Sara Safer-Hansen, Sarah Pavičić, Cristel Miočević, Mateja Četa, Sanja Lučić, Ivana Hrnjkaš,  Ivana Kristić, Melani Zrno, Hannah Drkulec, Grace Franceska Mujić, Martina Mandir, Antonia Petrović i Ivana Palinić.

Foto: Arhiva HNS

"U Hrvatskoj su cure puno opuštenije i zabavnije, s puno više radosti pristupaju nogometu i puno manje pritiska za razliku od Njemačke. Osim toga i srcem sam se odlučila za Hrvatsku. Mislim da je odlično što se danas
žene sve više uključuju u nogomet, lijepo je vidjeti da se ženski nogomet sve više i više poštuje. S Hrvatskom u svakom slučaju želim osvojiti neku titulu", rekla je Victoria Stvorić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri