Priznanje reprezentativcu

Mario Mandžukić dobio županijsku Zlatnu plaketu

29.05.2015.

Mario Mandžukić dobio županijsku Zlatnu plaketu
Foto: Arhiva HNS

U povodu ovogodišnjeg obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije, godišnja nagrada, Zlatna plaketa, za vrhunske rezultate i postignute uspjehe u nogometu dodijeljena je vrhunskom nogometašu poteklom sa slavonskobrodskih prostora, a sada jednom od najcjenjenijih nogometnih zvijezda u Europi - Mariju Mandžukiću.

Budući da "Super Mario" tada zbog klupskih obveza nije bio u mogućnosti i osobno preuzeti nagradu, odlučeno je da će mu ista biti uručena naknadno, a to se na svečan način dogodilo u petak u velikoj vijećnici županijske uprave Brodsko-posavske županije.

"Čast nam je da ovu Plaketu uručimo iznimnom čovjeku koji potječe iz naše sredine. Županijska priznanja ne dobivaju se baš lako, ali u ovom slučaju bilo vrlo lako jer to je naš Mario, od brodske Marsonije i Dinama do Bayerna i Atletica. Njegovo ime znaju svi svjetski treneri, navijači i ljubitelji nogometa. To je veliki uspjeh i podstrek za sve mlade koji se bave ili žele baviti sportom. Mario je veliki čovjek, izuzetna ličnost, pored svih tih golova i prvenstava koje je osvojio njega krasi i ljudska osobina da uvijek pomogne, mladima da krenu u svojim sportskim uzletima, a pamtimo i kako je lani pomogao poplavljenim područjima na brodskom i posavskom području. Drago mi je i iznimno sam zadovoljan što ovo priznanje mogu Mariju i osobno uručiti", kazao je u prigodnom obraćanju Pero Ćosić, predsjednik Županijske skupštine.

"Svima hvala na lijepim riječima, tu sam, iz Broda sam, ovdje sam odrastao i najljepše trenutke u mladosti proveo i počeo u nogometu. Volim ovaj grad, kad god mogu dođem, zato mi je iznimno drago i velika mi je čast što sam dobio ovu nagradu. Uvijek ću biti tu, pokušavam što bolje predstavljati svoj grad i u budućnosti ću se truditi da se za naš Brod čuje što više", uzvratio je riječima zahvale laureat Mario Mandžukić koji je na preuzimanje nagrade došao s predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije i članom Izvršnog odbora HNS-a, Dubravkom Galovićem.

Foto: Arhiva HNS

Naravno, njegovo prisustvo nije moglo proći bez brojnih molbi za fotografiranje, svi su poželjeli ovaj trenutak ovjekovječiti. Ipak nije mega popularni Mario Mandžukić svaki dan u svom Brodu niti svaki dan prima ovako značajno županijsko priznanje.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri