Istaknuti liječnik

Preminuo dr. Mladen Ćepulić

30.05.2015.

Preminuo dr. Mladen Ćepulić
Foto: Arhiva HNS

U Zagrebu je preminuo dr. Mladen Ćepulić, istaknuti onkolog i nekadašnji liječnik hrvatske reprezentacije i zagrebačkog Dinama.

Dr. Ćepulić je ostavio značajan trag u hrvatskom nogometu, ali i onkologiji. Kao jedan od pokretača onkološkog tima u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, dr. Ćepulić sudjelovao je u spašavanju brojnih života, a ostat će zapamćen po svojoj pedantnosti, samozatajnosti i predanom radu.

Istovremeno, još od sedamdesetih godina bio je vezan za nogometne reprezentacije, a kao liječnik reprezentacije sudjelovao je i na prva dva velika natjecanja Hrvatske - na Euru 1996. godine i Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Predsjednik Republike Hrvatske, dr. Franjo Tuđman, odlikovao je, između ostalih, i dr. Ćepulića Redom hrvatskog pletera za osvojenu broncu Vatrenih u Francuskoj.

Dr. Ćepulić je radio i s mlađim uzrastima, sudjelovao na brojnim zimskim i ljetnim kampovima, a sa svim stručnim stožerima surađivao je na najvišoj razini. Hrvatski nogomet pamtit će ga kao istinskog majstora svog zanata kojem nikada nije bilo teško brinuti se za zdravlje hrvatskih nogometaša.

Hrvatski nogometni savez i nogometna obitelj tuguju zbog odlaska izuzetno značajnog člana koji je ostavio veliki trag u polju medicine te izražavamo sućut obitelji preminuloga.

Ispraćaj preminulog bit će u utorak u 15:50 sati na zagrebačkom Mirogoju. Komemoracija povodom smrti dr. Ćepulića bit će održana 3. lipnja u 12:00 sati u Velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva 16).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri