Hrvatska odradila prvi trening

Kovač: "Isto vrijedi i za Talijane i za nas"

03.06.2015.

Kovač: "Isto vrijedi i za Talijane i za nas"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač odradio je s većinom svojih izabranika prvi trening te najavio nadolazeće oglede s Gibraltarom i Italijom.

Po okupljanju, hrvatska nogometna reprezentacija održala je u srijedu prvi trening uoči utakmica s Gibraltarom i Italijom, a pod vodstvom izbornika Nike Kovača vježbao je 21 igrač.

Kovač na raspolaganju još nema Srnu, Vidu, Halilovića, Pranjića, Schildenfelda i Rakitića, koji će se pridružiti tek 8. lipnja zbog klupskih obveza. Vedran Ćorluka stići će tijekom večeri, a Ivica Olić i Ivan Perišić u četvrtak.

Foto: Drago Sopta/HNS

Susret s Gibraltarom na rasporedu je u nedjelju u Varaždinu.

"Protiv Gibraltara ćemo pokušati primijeniti ono što ćemo trenirati. Imat ćemo posjed lopte i pokušati probiti blok. To je uvijek teško, ne samo za Hrvatsku, i tražit ćemo brzi pogodak, rastrčanost, opuštenost, da igrači pokažu sve što su pokazivali kroz sezonu", najavio je izbornik.

Dvoboj s najvećim konkurentom za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini dolazi na završetku klupske sezone.

"Termin sigurno nije najbolji, ali što je - tu je. Nama je isto kao i Talijanima, a svjesni smo da nam utakmica može mnogo toga donijeti, a ne možemo mnogo toga izgubiti. U dobroj smo situaciji, nama je pozitivan rezultat i neriješeno. Nećemo srljati, nećemo gubiti glavu, ali pokušat ćemo dobiti kao i svaki puta do sada", kaže Niko Kovač.

Foto: Drago Sopta/HNS

Zbog ozljeda će okupljanje propustiti Luka Modrić i Dejan Lovren, a Vedran Ćorluka ne može nastupiti protiv Italije zbog isključenja u susretu s Norvežanima.

"Svi ostali su dobro, Olićevo stanje ide na bolje, a volio bih da svi ostanu zdravi protiv Gibraltara kako bismo u punoj spremi išli u Split. Osim toga, naši mlađi igrači sve su zreliji, imaju podršku starijih i mogu od njih učiti. Ne slažem se da je Mandžukić u lošoj formi, očekujem da će biti onakav kakvog ga želimo. Vidjet ćemo tko je u kakvoj formi i onda ćemo odlučiti o sastavu", ističe izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska će na Poljudu nastupiti bez podrške navijača, s obzirom na Uefinu kaznu.

"Ne znam je li itko od nas već igrao u takvoj situaciji. Slično je treningu, ali imamo protivnika s druge strane i igramo za bodove. To je specifična situacija, no također vrijedi isto i za Talijane i za nas. Bilo bi, naravno, ljepše da imamo podršku navijača kao što su oni imali u Italiji, ali prilagodit ćemo se. Nećemo previše pričati o tome, nego ćemo se pripremiti", zaključio je Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri