Kovač: "Ne odustajemo od cilja"

15.11.2013.

Kovač: "Ne odustajemo od cilja"

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvih 90 minuta bitke u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Nakon neriješenih 0:0 protiv Islanda u prvoj utakmici doigravanja za odlazak na svjetsku smotru 2014. godine, hrvatski izbornik Niko Kovač odmah se okreće budućnosti i pripremama za uzvrat u Zagrebu.

"Znali smo za čvrsti mentalitet Islanda. Naravno da smo očekivali postići pogodak s igračem više, ali domaći je vratar imao dobrih obrana, a ponekad je teže igrati protiv desetorice. No, 0:0 je dobar rezultat i idemo u Zagreb po prolaz, Rekli smo da tražimo gol, imali smo više prilika, ali ostaje dojam da smo kvalitetniji, s većim repertoarom. Islandska ubacivanja su opasna, no uvjeren sam da ćemo ponoviti dominaciju i da ćemo na kraju slaviti", sažeo je svoja razmišljanja.

"Hrvatska ima širu bazu igrača - vidjelo se da su nam zamjene dobre - i Hrvatska može igrati još bolje. Tražili smo loptu po zemlji, a ne po zraku, i ja sam optimist te vjerujem da ćemo biti brži od protivnika u završnici", dodao je.

Objasnio je izbornik i odluke o početnoj jedanaestorici.

"Pranjić je potvrdio da zna igrati na lijevoj strani, odradio je odličan posao. Eduardo je kvalitetan između veznog reda i napada, njegovo znanje nije upitno, i već se nakon prve minute vidjelo što smo htjeli, čemu smo težili. Iličević je na treningu bio razigran, ali na utakmici se nije uspio probijati. Island nas nije iznenadio, namučit će oni svakog protivnika i znamo što nas čeka u Zagrebu, ali ne odustajemo od svog cilja", rekao je.

Uoči drugog susreta nastavlja se po zacrtanom planu i programu.

"Dečkima ne mogu ništa predbaciti. Ne možemo u deset dana sve preokrenuti, željeli smo više povratnih lopti jer Islandu zona udarca ostaje otvorena. Morali smo ostati i oprezni, da ne primimo gol s igračem više", kaže Niko Kovač.

Vremenski uvjeti u Reykjaviku nisu predstavljali problem, zaključio je izbornik: "Uvjeti su bili savršeni, svi su mislili da će biti znatno teže. Obje su momčadi zadovoljne onime što su domaćini pripremili".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri