Štimac: "Nećemo podcijeniti protivnika"

14.10.2013.

Štimac: "Nećemo podcijeniti protivnika"

Hrvatski izbornik Igor Štimac održao je konferenciju za medije dan prije kvalifikacijske utakmice sa Škotskom, posljednje u skupini.

Škotska - Hrvatska
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
15. listopada 2013., 21:00
Hampden Park, Glasgow.

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će odigrati svoju posljednju utakmicu u kvalifikacijskoj Skupini A za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine. S osiguranim drugim mjestom na tablici, momčad pod vodstvom Igora Štimca gostuje u Škotskoj.

"Hrvatska će iskoristiti utakmicu da neke stvari isproba, s obzirom da nas čekaju dvije utakmice dodatnih kvalifikacija. Imamo priliku eksperimentirati, no nećemo podcijeniti protivnika, pogotovo ne onoga koji nas je pobijedio u Zagrebu. Moramo vratiti samopouzdanje", najavio je Štimac.

"Sastav neću otkrivati, a onaj koji istrči bit će najbolji, za ovaj trenutak", dodao je.

Prije četiri dana, Hrvatska je na Maksimiru poražena od Belgije, koja je osvojila skupinu i osigurala mjesto u Brazilu: "Moramo nastaviti raditi na ispravljanju pogrešaka koje su nam se dogodile u susretu s Belgijom. Psihičkog pražnjenja ima, ali veće je bilo ono poslije Srbije. Moramo biti spremni za ono što nas čeka za mjesec dana".

"Pokušavam nešto promijeniti u Hrvatskoj, a istovremeno pokušavam ostvariti rezultat, što nije lako. Prošli izbornik vodio je reprezentaciju šest godina i vjerujem da moji igrači mogu ostvariti više nego u prošlosti. Nastavit ću raditi ovaj posao kako sam ga i počeo te sam uvjeren da ćemo otići u Brazil i tamo biti dobri", nastavio je izbornik.

Nekoliko je riječi Štimac posvetio i nacionalnoj selekciji domaćina, koju vodi Gordon Strachan: "Škotska je na pravom putu i sa Strachanom može očekivati dobre stvari. Bili smo favoriti u prvoj utakmici sa Škotskom, ali nismo iskoristili svoje prilike. U sljedećim kvalifikacijama Škotska će biti vrlo težak protivnik".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri