Srna: "Imamo šansu, treba je iskoristiti"

14.10.2013.

Srna: "Imamo šansu, treba je iskoristiti"

Hrvatski kapetan Darijo Srna najavio je sraz Škotske i Hrvatske u zadnjem kolu kvalifikacija za svjetsku smotru u Brazilu.

Škotska - Hrvatska
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
15. listopada 2013., 21:00
Hampden Park, Glasgow.

Darijo Srna, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, morao je propustiti dvoboj s Belgijom u Maksimiru zbog žutih kartona, no izborniku Igoru Štimcu na raspolaganju je za nadolazeći okršaj sa Škotima na Hampden Parku.

Član ukrajinskog Šahtara prokomentirao je atmosferu oko reprezentacije: "I nakon gostovanja u Grčkoj bila je poljuljana vjera u reprezentaciju, ali i tada smo se digli i pokazali kvalitetu. Kvalifikacijska skupina je tada bila slabija, moglo se nešto i kalkulirati, a za to nije bilo vremena u sadašnjoj skupini. Šanse su za odlazak na Svjetsko prvenstvo 50-50".

"Meni je kao kapetanu najteže priznati da je netko bolji od Hrvatske, ali Belgija je u ovom trenutku bila bolja. Mi svoju šansu imamo, trebamo je iskoristiti na najbolji mogući način. Gostovanje u Škotskoj mnogo znači, možemo okrenuti javnost na svoju stranu", najavio je Darijo Srna.

Brojnim hrvatskim igračima prijeti propuštanje prve utakmice dodatnih kvalifikacija ukoliko u Glasgowu dobiju javnu opomenu.

"Svi igrači sa žutim kartonima žele nastupiti protiv Škotske, a to dovoljno govori. Izbornik će odlučiti tko će igrati. Motiv je uvijek prisutan, a u ovih mjesec dana svi moramo poraditi na sebi i dići formu na najvišu moguću razinu. Jedino tako možemo u Brazil", naglasio je kapetan.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri