Škotski završetak i priprema za play-off

15.10.2013.

Škotski završetak i priprema za play-off

Gostovanjem kod škotske nacionalne selekcije Hrvatska će dovršiti svoj nastup u skupini te čekati dodatne kvalifikacije za svjetsku smotru 2014. godine.

Škotska - Hrvatska
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
15. listopada 2013., 21:00
Hampden Park, Glasgow.

Na Hampden Parku u Glasgowu Hrvatska će zaključiti svoj nastup u kvalifikacijskoj Skupini A za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Sa 17 osvojenih bodova, uz pet pobjeda, dva neriješena rezultata i dva poraza, nacionalnu selekciju čeka još drugi ogled s reprezentacijom Škotske. U prvoj utakmici, u lipnju u Maksimiru, Škotska je slavila rezultatom 1:0, a jedini je pogodak postigao Robert Snodgrass u 26. minuti.

"Imamo priliku eksperimentirati, no nećemo podcijeniti protivnika, pogotovo ne onoga koji nas je pobijedio u Zagrebu. Moramo vratiti samopouzdanje", riječi su hrvatskog izbornika Igora Štimca dan prije susreta. Hrvatska će kao druga u skupini put prema Brazilu tražiti kroz dodatne kvalifikacije i fokus stručnog stožera već je usmjeren prema studenome.

Hrvatska će biti jača za kapetana Darija Srnu, koji se nakon odrađene kazne zbog žutih kartona vraća u konkurenciju za nastup. No, neće biti Ivana Rakitića, koji je otpao zbog ozljede, dok su Mateo Kovačić, Šime Vrsaljko i Igor Bubnjić prepušteni mladoj reprezentaciji, koja je u ponedjeljak pobijedila u Švicarskoj 2:0.

Stoga je izbornik Štimac za utakmicu sa Škotskom pozvao Dinamovog Arijana Ademija i Hajdukovog Marija Maloču.

"Mi svoju šansu imamo, trebamo je iskoristiti na najbolji mogući način. Gostovanje u Škotskoj mnogo znači, možemo okrenuti javnost na svoju stranu. Svi igrači sa žutim kartonima žele nastupiti protiv Škotske, a to dovoljno govori", istaknuo je hrvatski kapetan Srna.

Pravdu će u Glasgowu dijeliti rumunjski sudac Ovidiu Hategan.

U posljednjem kolu Srbija će ugostiti Makedoniju, a Belgija će svoj osigurani plasman na Svjetsko prvenstvo slaviti pred svojim navijačima protiv Walesa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri