Razgovor i o Zakonu o sportu

Davor Šuker među predstavnicima hrvatskog sporta kod predsjednice RH

23.06.2015.

Davor Šuker među predstavnicima hrvatskog sporta kod predsjednice RH

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, sastala se u utorak s predstavnicima hrvatskog sporta i razgovarala s njima o više tema.

Sastanku s predsjednicom nazočio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, uz Sinišu Krajača iz HOO-a, Daniru Nakić-Bilić i Zrinka Čustonju, sportsku direktoricu i predsjednika Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016, Ratka Kovačića, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Nikicu Perkovića, predsjednika Hrvatskog školskog športskog saveza, Predraga Slobodu, predsjednika Nacionalnog vijeća za sport i predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza, Damira Poljaka, glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza, Marija Lušića, predsjednika Hrvatskog športskog saveza gluhih, Damira Knjaza, dekana Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Dražena Čulara, prodekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Predsjednici Grabar-Kitarović predstavljeno je trenutačno stanje u hrvatskom sportu uz pogled prema budućnosti, pri čemu je istaknuta važnost promoviranja sporta kod mladih te integracije sportskih aktivnosti u obrazovne procese.

Uz detaljniji osvrt na Europske sveučilišne igre iduće godine, naglašena je i potreba za nacionalnom strategijom o sportu te potom Zakona o sportu, s obzirom da je u tijeku procedura donošenja novoga Zakona.

Kao što je i HNS već ukazivao, zakoni se pišu bez sudjelovanja sporta i sportaša. Unosi se konfuzija, a ne rješavaju se najvažniji problemi – financiranje, status sporta, stručni kadrovi, sportska infrastruktura. Događanja oko zakona ujedinila su kompletnu sportsku javnost protiv predlagača.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker ukazao je i na problem huliganstva te ponudio i primjer konferencije o sigurnosti i zaštiti u Opatiji kao jedan od načina kako se HNS trudi riješiti problem.

Predsjednica Grabar-Kitarović najavila je osnivanje Vijeća za zdravlje i sport, s ciljem davanja smjernica za razvoj sporta i sportskih navika, prije svega kod djece i mladih te su predviđeni nastavak razgovora i zajednička inicijativa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri