Jednodnevni program

UEFA Grassroots Festival u Makarskoj

25.06.2015.

UEFA Grassroots Festival u Makarskoj
Foto: Arhiva HNS

U Makarskoj se 20. lipnja 2015. godine održao jednodnevni program UEFA Grassroots Festival. 

Glavni događaj dana je bio Festival za djevojčice i dječake od 7 do 13 godina koji su se uglavnom po prvi put upoznavali s nogometnom igrom. 

 

Festival se sastojao od osam nogometnih stanica na kojem su treneri iz Zmaja iz Makarske i California Magica iz SAD-a pod vodstvom voditelja škole Rade Pavlića podučavali djecu nogometnim vještinama. 

Foto: Arhiva HNS

 

Nakon završetka festivala dječacima je diplome podijelio Hrvatski U17 reprezentativac Karlo Majić, a djevojčicama hrvatska nogometna reprezentativka Kristina Šundov te voditeljica HNS-ovog Grassroots programa Nina Pavlović.

 

Uz festival u jednodnevnom je programu bio mini turnir na kojem su sudjelovali stariji pioniri California Magic Soccer Cluba, RNK Zmaj Makarska, HNK Hajduk Split i RNK Split. Pobjedu je odnio HNK Hajduk Split pobjedom od 2:1 nad RNK Split. 

Foto: Arhiva HNS

 

Između utakmica za treće i prvo mjesto odigrana je revijalna utakmica novoosnovane ženske nogometne ekipe RNK Zmaj Makarska. 

Na festivalu je također prezentiran "Projekt razmjene sportaša" na kojem je ambasador i jedan od inicijatora ovog cjelokupnog događaja Andro Fistonić pričao o mogućnosti ljetne razmjene sportaša s Makarske rivijere i nogometnog kluba California Magic u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj projekt bi dao sportašima s Makarske rivijere mogućnost da tijekom ljetnih praznika igraju nogomet i uče engleski u Kaliforniji. 

Cijeli su događaj svojim prisustvom uveličali i pomogli Rade Pavlić, voditelj nogometne škole RNK Zmaj Makarska, Dado Matijašević, predsjednik RNK Zmaj Makarska, Zlatko Jerković, trener prezentator po školama, Jasko Begović, Trener/inicijator California Magic SC, Andro Fistonić, voditelj/ ambasador projekta, a među gostima bili su Kristina Šundov i Andrea Martić iz ženske reprezentacije, U-17 reprezentativac Karlo Majić, malonogometni reprezentativac Duško Martinac i Nina Pavlović iz HNS-a.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri