Škotska ponovno nadjačala Hrvatsku

15.10.2013.

Škotska ponovno nadjačala Hrvatsku

Na samom kraju nastupa u kvalifikacijskoj Skupini A za Svjetsko prvenstvo 2014. godine Hrvatska je u Glasgowu poražena 2:0.

ŠKOTSKA - HRVATSKA 2:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP 2014., 15. listopada 2013.
Hampden Park, Glasgow.

Sudac: Ovidiu Hategan (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 - Snodgrass (28'), 2:0 - Naismith (73')

Žuti kartoni: Vukojević (46'), Morrison (55')

Škotska: McGregor, Hutton, Mulgrew, Martin, Hanley, Bannan (od 89' Burke), Brown, Morrison, Naismith, Snodgrass (od 82' McArthur), Anya (od 77' Dorrans). Izbornik: G. Strachan.

Hrvatska: Pletikosa, Strinić, Lovren, Ćorluka, Vida, Kranjčar (od 69' Perišić), Vukojević, Modrić, Srna, Mandžukić (od 80' Jelavić), Kalinić (od 59' Eduardo). Izbornik: I. Štimac.

Na Hampden Parku u Glasgowu nastavljen je škotski niz nepobjedivosti protiv Hrvatske. Momčad pod vodstvom Igora Štimca po drugi je puta u kvalifikacijama za odlazak na svjetsku smotru u Brazil morala potpisati poraz od momčadi pod vodstvom Gordona Strachana.

Hrvatska je reprezentacija dominirala u posjedu lopte u uvodnim minutama te imala nekoliko akcija pred škotskim golom, no domaćini su sredinom poluvremena uspostavili ravnotežu.

Nakon propuštene prilike Mandžukića, Škotska je povela. U 28. minuti, na ubačaj Mulgrewa, Snodgrass je nadskočio Lovrena i glavom zabio za 1:0. Samo tri minute poslije, Pletikosa je novi udarac Snodgrassa skrenuo u vratnicu.

Igrala se 65. minuta kada je Hrvatska bila vrlo blizu izjednačenju. Kranjčar je proigrao Eduarda, ali nakon što je zaobišao škotskog vratara McGregora nije uspio poslati loptu u mrežu.

Konačna odluka o pobjedniku pala je u 73. minuti, poslije starta Vide na Anyi u kaznenom prostoru. Pletikosa je obranio udarac Bannana s 11 metara, no natrčao je Naismith i povisio vodstvo Škotske na 2:0.

U preostale dvije utakmice u skupini, Srbija je uvjerljivo pobijedila Makedoniju rezultatom 5:1, a Belgija je odigrala neriješenih 1:1 s Walesom.

U dodatne kvalifikacije, u kojima će nastupiti i Hrvatska, plasirali su se još Grčka, Island, Portugal, Rumunjska, Švedska, Ukrajina i Francuska. Ždrijeb parova bit će održan 21. listopada u Zürichu.

Kvalifikacije za SP, Skupina A:
1. Belgija 26
2. Hrvatska 17
3. Srbija 14
4. Škotska 11
5. Wales 10
6. Makedonija 7

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri