Pletikosa: "Nije nimalo lako"

16.10.2013.

Pletikosa: "Nije nimalo lako"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ukoliko se neke stvari ne promijene poslije novog poraza od Škotske, Hrvatska će teško do Brazila, smatra reprezentativni vratar Stipe Pletikosa.

Iskusni hrvatski vratar Stipe Pletikosa pridružio se poslije poraza od Škotske (2:0) procjeni kako se radi o vrlo teškom trenutku za nacionalnu selekciju, bez obzira što je osiguran plasman u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Nije nimalo lako, a svatko od nas igrača mora preispitati sebe i svoju odgovornost u ovome. Zakazali smo i sada se vidi koliko je važan bio taj gol Aquilanija u utakmici protiv Danske. Ne promijenimo li mnogo stvari, teško ćemo do Brazila", jasan je bio čuvar mreže ruskog Rostova.

"Treba pokazati tko je muškarac, tko ima karakter i tko želi igrati za Hrvatsku. Svi smo mi htjeli, ali moglo se osjetiti da nam nedostaje više žara. Igrači su razgovarali u svlačionici i vjerujem da možemo biti pravi", dodao je Pletikosa.

Drugi je pogodak Škotske pao nakon što je Pletikosa obranio kazneni udarac Bannanu. Prvi je do odbijene lopte stigao Naismith i riješio pitanje pobjednika: "Meni se čini da nije bio jedanaesterac, ali Škoti su nas zasluženo drugi puta pobijedili".

Po završetku utakmice izbornik Igor Štimac objavio je kako će predsjedniku Šuker i Izvršnom odboru ponuditi svoju ostavku: "Izbornik nam je priopćio svoju odluku, a mi smo sami među sobom preuzeli veći dio odgovornosti. Nije sva krivica na njemu, teško je u ovom trenutku upirati prstom u bilo koga. Ako mi puno stvari ne promijenimo, neće nam pomoći ni tri Mourinha na klupi".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri