Roguljić: "Nema boljeg osjećaja"

24.10.2013.

Roguljić: "Nema boljeg osjećaja"

Ante Roguljić vratio je Hrvatskoj U-17 vjeru u drugi krug Svjetskog prvenstva pobjedonosnim golom protiv Paname te ističe da se samopouzdano kreće na Uzbekistance.

Pobjedu Hrvatske nad Panamom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osigurao je Ante Roguljić, jedan od nositelja igre reprezentacije do 17 godina starosti. Roguljić je uoči odlučujućeg dvoboja s Uzbekistanom razgovarao za službene stranice Svjetske nogometne federacije.

"Hrvatska je na Svjetsko prvenstvo došla uvjerena u uspjeh. Nakon poraza od Maroka u prvoj utakmici, ključno je bilo pobijediti Panamu u drugoj. To smo i napravili te dobili novu dozu samopouzdanja. Sada smo spremni za treće kolo i borit ćemo se za osminu finala", najavio je Roguljić.

Pogodak Panami postigao je sredinom prvog poluvremena, a rezultat se više nije mijenjao. "Volim postizati lijepe pogotke i nema boljeg osjećaja od reakcije publike na dobar potez. Uživam u tome, u driblingu i proboju u kazneni prostor. Naravno, ne uspije mi baš uvijek", kaže.

Uzbekistanci neće biti nimalo lak zalogaj, naglasio je Roguljić: "Gledali smo njihove utakmice i znamo da su snažni. Mogu nam zadati dosta problema, ali najviše smo usredotočeni na to kako pružiti dobru partiju. Naporno radimo, razgovaramo i nema sumnje da ćemo odigrati najbolje što možemo. Uvjeren sam da ćemo proći u osminu finala".

Ante Roguljić svoje nogometne vještine brusi u austrijskoj drugoj ligi, u Lieferingu, i smatra da je odabrao pravo odredište za svoju karijeru: "Dobio sam tu mogućnost i činila mi se zanimljiva. Austrijska je liga dobro natjecanje, s brzim igračima i brzim protokom lopte. Na početku sam se mučio jer se radi o drugačijem stilu od onoga u Hrvatskoj i trebalo mi je vremena za prilagodbu. Sada je sve u redu, zabijam i nadam se ligaškom uspjehu".

Naposljetku je prokomentirao i svoj odnos s Alenom Halilovićem, nogometašem zagrebačkog Dinama i prvom zvijezdom ove generacije: "Jako smo dobri prijatelji i cimeri smo na ovom natjecanju. Zadovoljstvo je biti s njim u momčadi jer je on igrač koji može napraviti sve prije jednostavne završnice ili proigrati suigrača za jedan-na-jedan s vratarom. Odlično se razumijemo, i na terenu i izvan njega, i nadamo se da zajednički možemo napraviti velike stvari".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri