Gračan izbornik mlade, Pavlović U-17 reprezentacije

25.10.2013.

Gračan izbornik mlade, Pavlović U-17 reprezentacije

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je danas o imenima izbornika dviju hrvatskih selekcija mlađih uzrasnih kategorija.

Nenad Gračan novi je izbornik hrvatske mlade (U-21) reprezentacije, dok će Luka Pavlović preuzeti hrvatsku U-17 selekciju.

Nenad Gračan rođen je 23. siječnja 1962., a igračku karijeru proveo je u Rijeci, Hajduku i Oviedu prije nego je na Kantridi okončao karijeru. 10 puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama 1984. godine.

Tijekom uspješne trenerske karijere vodio je i četiri najveća hrvatska kluba - kronološki, Rijeku, Hajduk, Osijek i Dinamo, a mlada selekcija bit će mu prvo izborničko iskustvo.

Gračan je na mjestu izbornika zamijenio Niku Kovača koji je preuzeo A reprezentaciju, a nasljedniku ostavio sjajnu situaciju u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo - Hrvatska je slavila sa po 2:0 kod Ukrajine i kod Švicarske, dva najveća rivala za prvo mjesto.

Luka Pavlović rođen je 10. svibnja 1963. godine u Čapljini, a trenerska karijera vezana mu je uz NK Zagreb gdje je zabilježio odlične rezultate s mlađim selekcijama prije nego je u dva navrata vodio seniorsku momčad kluba iz Kranjčevićeve.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri