Slovakinje jednim pogotkom svladale Hrvatice

26.10.2013.

Slovakinje jednim pogotkom svladale Hrvatice

U svom drugom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, hrvatska ženska nogometna reprezentacija doživjela je prvi poraz.

HRVATSKA - SLOVAČKA 0:1 (0:1)
Kvalifikacije za SP 2015., 2. kolo.
Sesvete, 26. listopada 2013. godine.

Sutkinja: S. Bastos (Portugal)

Strijelci: 0:1 - Bartovičova (33')

Žuti kartoni: Bartovičova (90')

Hrvatska: Bačić, Nevrkla, Zlosa, Scurich, Joščak, Baban (od 81' Miočević), Kolar, Landeka, Lojna (od 72' Conjar), Gaiser (od 46' Šalek), Žigić. Izbornica: M. Damjanović.

Slovačka: Korenčiova, Mravikova, Biroova (Palenčikova), Cerovska, Fischerova, Feckova, Vojtekova, Kolenova, Bartovičova, Klechova, Škorvankova (od 65' Ondrušova). Izbornik: Z. Pakusza

Točno mjesec dana nakon utakmice u Sinju i remija s Republikom Irskom (1:1) - u kojemu su Hrvatice primile pogodak u sudačkoj nadoknadi - gošće su u Sesvetama, na stadionu Sv. Josipa Radnika, bile reprezentativke Slovačke.

U uglavnom izjednačenoj utakmici pred približno 400 gledatelja i po vrlo lijepom vremenu, Hrvatska je dobru priliku propustila u 23. minuti, nakon prodora Joščak i pokušaja Landeke, a jedini je pogodak pao u 33. minuti susreta. Tada je ruba kaznenog prostora dobro pucala Bartovičova i od vratnice pogodila mrežu Bačić.

Ekipa pod vodstvom izbornice Damjanović bila je bolja u drugom poluvremenu, no do poravnanja nije stigla. Petnaestak minuta prije kraja Korenčiova je dobro obranila udarac Joščak, da bi u samoj završnici Bačić zaustavila Feckovu, koja je izbila sama pred hrvatsku vratarku.

Treću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska igra već za četiri dana, kada će gostovati u Frankfurtu kod Njemačke.

Kvalifikacije za SP 2015., Skupina 1:
1. Republika Irska 4 (2)
2. Njemačka 3 (1)
3. Slovenija 3 (1)
4. Slovačka 3 (3)
5. Hrvatska 1 (2)
6. Rusija 0 (1)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri