Gudeljevi momci u potrazi za osminom finala

24.10.2013.

Gudeljevi momci u potrazi za osminom finala

U završnom nastupu u Skupini C Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina, Hrvatska će odmjeriti snage s Uzbekistanom i pokušati izboriti drugi krug.

Hrvatska U-17 otvorila je svjetsku smotru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima porazom od Maroka 3:1, no pobjeda protiv Paname 1:0 vratila ih je u igru za plasman u osminu finala.

U trećem kolu Gudeljevi će izabranici zaigrati protiv Uzbekistana, koji kao i Maroko ima četiri osvojena boda. Predstavnici Afrike i Azije remizirali su bez pogodaka, a Uzbekistanci su u prvom kolu nadjačali Panamu rezultatom 2:0, golovima Abasova i Ašurmatova u drugom poluvremenu.

Ukoliko osvoji najmanje jedan bod u dvoboju s Uzbekistanom, Hrvatska bi osigurala mjesto u drugom krugu i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Momčad Uzbekistana aktualni je prvak Azije za svoj uzrast, a na Svjetskom prvenstvu U-17 prije dvije godine, u svom debitantskom nastupu, Uzbekistan je stigao sve do četvrtfinala. Ispao je tek od kasnijeg finalista Urugvaja.

U Skupini A prolaz su izborili Brazil i Honduras, dok trećeplasirana Slovačka čeka rasplet ostalih utakmica, a iz Skupine B natjecanje će nastaviti Urugvaj, Italija i Obala Bjelokosti.

Susret Hrvatske i Uzbekistana počinje u 18 sati po hrvatskom vremenu, a ponovno će ga ugostiti grad Fujairah. Istovremeno će u Sharjahu zaigrati Panama i Maroko.

SP U-17, Skupina C:
1. Maroko 4 (3:1)
2. Uzbekistan 4 (2:0)
3. Hrvatska 3 (2:3)
4. Panama 0 (0:3)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri