HZSN poslao novinara na SP U-17 reprezentacija

25.10.2013.

HZSN poslao novinara na SP U-17 reprezentacija

Svjetsko prvenstvo U-17 reprezentacija nije prilika samo mladim nogometašima da se istaknu na svjetskoj razini već i mladim novinarima.

FIFA je prihvatila prijedlog AIPS-a, Svjetske udruge sportskih novinara, da tijekom Svjetskog prvenstva U-17 reprezentacija prisutan bude i određen broj mladih novinara, do 25 godina, koji se imaju prigodu uz iskusne "vukove" učiti umjetnosti novinarstva i iskušavati u različitim novinarskim formama.

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) uspio je u vrlo kratkom roku osigurati da na SP otputuje Luka Petrinec, mladi novinar HRT-ovog sportskog programa. Luka je diplomirao na Visokoj novinarskoj školi (VERN) nakon čega je upisao specijalistički diplomski studij "Komunikacijski menadžment" na kojem još treba obraniti diplomski rad.

U sklopu SP-a do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima odvija se program mladih reportera koji organizira AIPS, a u kojem sudjeluje sedam novinara iz sedam različitih država diljem svijeta. Uz Luku, u UAE su mladi novinari iz Urugvaja, Maroka, Švedske, Italije, Austrije i Nigerije.

Mladi reporteri sa svojim mentorima svakodnevno pokrivaju sve utakmice SP-a nakon kojih pišu izvještaje, rade intervjue s igračima i trenerima, fotografiraju, snimaju kamerom te istražuju i traže nove zanimljive priče. Svoje radove objavljuju na AIPS-ovoj službenoj stranici.

Na bazi ovog pozitivnog iskustva, HZSN se već s HOO-om uključio u akciju slanja mladog novinara na OI mladih iduće godine u Singapuru.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri