Olić: "Ulog je velik, kao i naša želja"

17.11.2013.

Olić: "Ulog je velik, kao i naša želja"

Hrvatski napadač Ivica Olić optimist je nakon "nule" na Islandu i pozvao je navijače da dođu podržati reprezentaciju u odlučujućoj utakmici.

Hrvatska - Island
Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
19. studenoga 2013., 20:15
Zagreb, stadion Maksimir

Hrvatska nogometna reprezentacija ugostit će Island u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. S centra se kreće s 0:0 iz Reykjavika.

"Htjet ćemo što prije postići pogodak, krenut ćemo snažno. Dobro smo upoznali islandske kvalitete i kroz snimke, a premda nismo stvorili previše pravih šansi, bilo je mogućnosti da do njih dođemo. Sigurno ih možemo stvoriti u Zagrebu i zabiti. Učinjen je korak naprijed prije svega u defenzivnom smislu, Islandu nismo dopustili gotovo ništa, a ako prema naprijed svi odigramo još 20 posto bolje, idemo u Brazil", najavio je hrvatski reprezentativac iz Wolfsburga Ivica Olić.

"Uvjeren sam da će biti pozitivna atmosfera, vidim da svi žele taj plasman na SP, od nas igrača do medija i navijača. Podrška s tribina bit će nam jako važna i vjerujem da ćemo mi na terenu pronaći način kako postići pogodak i naposljetku slaviti", nastavio je.

Olić je reprezentativno okupljanje započeo s ozljedom lista, no ona je uspješno zaliječena.

"Raduje me da ću napokon napraviti pravi trening, da ću biti 100 posto spreman i dati svoj maksimum. Bude li prilike, rado ću odlučiti utakmicu, ali to je najmanje važno. Najvažnije je pokazati zajedništvo, ne dati Islandu disati. Ima rezerve u našoj igri, lopta mora ići brzo i morali smo češće pucati, moramo biti opasniji iz polušansi", rekao je.

U hrvatskom taboru vjeruje se u ostvarenje konačnog cilja.

"Veliki sam optimist nakon prve utakmice. Ulog je velik, a takva će biti i naša želja, a to mora donijeti rezultat. Island ima organizaciju, može otežati život svima, dobra su momčad, ali nisu vrhunska. O pričama o premijama nismo mnogo ni razmišljali, mi smo svi uglavnom financijski osigurani i ne treba nam to kao dodatni motiv. Jednako bismo bili motivirani da smo taj novac morali dati Savezu. Svjesni smo koliko odlazak u Brazil znači i nama i cijeloj Hrvatskoj", objašnjava Ivica Olić.

Hrvatska je u Reykjaviku imala veliku priliku, protiv desetorice, ali ipak nije postigla vrijedan pogodak: "Očekivali smo više posla za islandskog vratara s obzirom na igrača više, no s vremenom smo postajali i nervozniji. Sve je ipak na nama, vjerujemo da imamo kvalitetu i snagu te idemo odigrati najbolje što možemo. Navijači su nas vodili na utakmici protiv Srbije, toliko je lijepo igrati pred punim stadionom i neka navijači dođu i podrže nas".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri