U petak ždrijeb parova play-offa

Mamić: "Za momčad, mene kao trenera i cijeli klub najvažniji je bio prolaz"

05.08.2015.

Mamić: "Za momčad, mene kao trenera i cijeli klub najvažniji je bio prolaz"
Foto: Gordan Laušić

Hrvatski prvak Dinamo, nakon remija 1:1 na Maksimiru, u uzvratnom je susretu trećeg pretkola Lige prvaka osigurao 3:3 u gostima kod norveškog Moldea čime je stigao do play-offa Lige prvaka.

Momčad Dinama ovoga je utorka u drugoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka gostovala kod norveškog Moldea s kojim je na svom travnjaku proteklog utorka odigrala 1:1 u prvom susretu. Uzvrat je donio zanimljiv dvoboj koji završava s konačnih 3:3 čime Modri nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka te čekaju ždrijeb parova play-offa Lige prvaka ovoga petka.

Nakon susreta i osiguravanja europske jeseni trener Dinama Zoran Mamić otkrio je kako će se analizi susreta posvetiti narednih dana te kako je sada najvažniji prolaz dalje.

"Čestitka Moldeu na odličnoj utakmici, a mojoj momčadi na prolazu. Luda utakmica... Što reći? Zbog ovakvih utakmica je nogomet najpopularniji sport na svijetu. Za momčad, mene kao trenera i cijeli klub je bilo najvažnije proći dalje, a za neku analizu utakmice i zašto smo dobili tri gola bit će vremena u danima koji dolaze."

"Kao treneru mi nije bilo lako voditi 3:0 pa se na kraju boriti za prolaz, ali tako je to u nogometu. Prošle godine smo igrali odlično i trebali zabiti pet, šest golova pa smo ispali od Aalborga, a sada nismo bili tako dobri i prošli smo dalje. Što se mene tiče, htio bih da isto ovako bude u play-offu Lige prvaka."

Strijelac prvog Dinamovog pogotka u uzvratnom susretu, Marko Pjaca, složio se s trenerom kako je prolaz dalje najvažniji nakon odigrane dvije utakmice trećeg pretkola Lige prvaka.

"Ovo je sigurno jedna od najzanimljivijih koje sam igrao, a vjerujem i koje su navijači gledali. Nije bilo lako. Vodili smo 3:0 i stvarno se činilo da ćemo lako proći, a onda je na kraju ipak bilo teško, ali svakako je najvažnije da smo prošli. Rekao bih čak da je to danas jedino bilo važno. Prošli smo dalje, osigurali europsku jesen i još smo u igri za Ligu prvaka."

Izvor: gnkdinamo.hr

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri