Posljednji čin bitke za SP

19.11.2013.

Posljednji čin bitke za SP

Hrvatska i Island večeras daju konačan odgovor na pitanje koja će reprezentacija narednog ljeta igrati u društvu najboljih u Brazilu.

Hrvatska - Island
Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
19. studenoga 2013., 20:15
Zagreb, stadion Maksimir

Europske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo privode se kraju. Preostale su još samo četiri uzvratne utakmice doigravanja, a među njima će biti i ona maksimirska, u kojoj će Hrvatska ponovno odmjeriti snage s Islandom.

Prvi je dvoboj, odigran u petak u Reykjaviku, završio bez pogodaka, stoga će izabranici Nike Kovača pred domaćom publikom tražiti bilo kakvu pobjedu koja bi ih odvela u Brazil.

"Sutra je pravo finale, biti ili ne biti. Moramo pobijediti protivnika za odlazak na Svjetsko prvenstvo i da nisam uvjeren u pobjedu, ne bih bio ovdje", sažeo je hrvatski izbornik.

Hrvatska na raspolaganju ima sve pozvane igrače, a Island će nastupiti bez braniča Olafura Skulasona, koji je u Reykjaviku isključen. No, iskusnom Šveđaninu Larsu Lagerbäcku vraća se Birkir Már Savarsson.

"Htjet ćemo što prije postići pogodak, krenut ćemo snažno. Uvjeren sam da će biti pozitivna atmosfera, vidim da svi žele taj plasman na SP, od nas igrača do medija i navijača. Podrška s tribina bit će nam jako važna i vjerujem da ćemo mi na terenu pronaći način kako postići pogodak i naposljetku slaviti", rekao je hrvatski napadač Ivica Olić.

Utakmicu Hrvatske i Islanda sudit će Nizozemac Björn Kuipers, a lopta s centra kreće u 20:15 sati.

U drugim utakmicama večeri, Francuska će ugostiti Ukrajinu i pokušati uhvatiti prednost Ukrajine 2:0, Švedska će na svom terenu pokušati nadoknaditi jedan pogodak prednosti Portugala, a Grčka će nakon slavlja 3:1 u prvom susretu na noge Rumunjskoj.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri