Objavljen popis za Bugarsku i Maltu

Čačić: "Motiv golem, ciljevi jasni"

22.09.2015.

Čačić: "Motiv golem, ciljevi jasni"
Foto: Drago Sopta/HNS

Novi hrvatski izbornik, Ante Čačić, obratio se medijima da nakon svog imenovanja na Izvršnom odboru HNS-a te objavio popis kandidata za nadolazeće utakmice.

Nasljednik dosadašnjeg izbornika Nike Kovača bit će Ante Čačić, odlučio je u ponedjeljak Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a dan poslije preuzimanja dužnosti održao je konferenciju za medije, objavivši pritom popis igrača koji konkuriraju za dvoboje protiv Bugarske i Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Hvala savezu i predsjedniku Šukeru na ukazanom povjerenju. Na svakom je novom izborniku velika odgovornost, ali sam istovremeno i počašćen i ponosan. Hrvatska nogometna reprezentacija je puno više od nogometa, veća je od svakog nogometaša i trenera, te sam svjestan da sam dobio izuzetno nadarene igrače. Dobio sam u ruke hrvatski nacionalni ponos, poznato je što reprezentacija znači Hrvatima", rekao je Čačić u Pivani Zagrebačke pivovare.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Moj je motiv golem. Ciljevi su reprezentacije jasni, prvi je imperativ plasman na EP u Francuskoj iduće godine i dat ću sve od sebe da se ti ciljevi ispune, već od danas. Nemojte sumnjati, moje srce je uz reprezentaciju", dodao je.

Među pomoćnicima bit će mu i donedavni reprezentativac Josip Šimunić. "Šimuniću sam bio trener godinu dana u Dinamu i radi se o oličenju poštenja, čestitosti i profesionalnosti u nogometu. Omiljen je među navijačima i igračima te će biti važan čimbenik u stvaranju ozračja potrebnog za dobar rezultat", pojasnio je novi izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska Bugarsku i Maltu čeka na trećem mjestu u kvalifikacijskoj skupini te će pokušati izboriti jednu od prve dvije pozicije, koje vode izravno u Francusku.

"Put prema Francuskoj je većim dijelom prijeđen, i htio bih zahvaliti prijašnjem izborniku, Niki Kovaču, na svemu što je on sa svojim suradnicima činio i dao za reprezentaciju. Javnosti i navijačima poručujem da se ne boje za Hrvatsku. Vjerujem u uspjeh, da nije tako ne bih se prihvatio ovog posla. Pozivam sve na podršku, lakše se na travnjaku boriti za Hrvatsku kada je Hrvatska uz nas. Hrvatski nogomet je najbolji proizvod koji ova zemlja ima i treba ga tretirati s više poštovanja", kaže.

 

Nekoliko je riječi Čačić posvetio i upitima o pojedinim igračima.

"Eduardu sam također bio trener i bude li svojim igrama skrenuo pozornost na sebe, rado ću ga pozvati. O Pivariću se dosta pisalo, sada se ustalio u momčadi Dinama te kvalitetno igra u kontinuitetu, a zadnjih je par mjeseci u najboljoj formi. Čop je i prije bio na širem popisu, sudjeluje u nastupima Malage, a Olić zbog kartona ne može igrati protiv Bugara. Mandžukić ima problema s ozljedom, no imamo dovoljno napadača ne bude li mogao igrati", izjavio je.

Kako novi izbornik odgovara na kritike u javnosti?

"Borili smo se za demokraciju i svatko ima pravo na svoje mišljenje. No, iza mene stoje isključivo rad, odgovornost i poštenje. To sam pokazao gdje god sam bio te ću pokazati i u reprezentaciji, koja je vrh moje trenerske karijere. Žao mi je što se šalje poruka da je sramota raditi u Hrvatskoj te se u Hrvatskoj nije moguće dokazati kao trener. Osim toga, već sam trenirao devetoricu igrača s popisa, nisam pao s Marsa, već sam svugdje iza sebe ostavljao dobro odrađen posao".

Foto: Drago Sopta/HNS

"Vjerujem u karakter, poštenje i vrijednost naših igrača. Oni su garancija da ćemo doći tamo gdje nam je i mjesto, na najveći festival nogometa. Svi igrači na širem popisu mogu odgovoriti zadacima, birat ću igrače koji su u danom trenutku najspremniji, i svi koji su dobili poziv to i zaslužuju, a svi zajedno moramo poraditi na ambijentu u kojem egzistiramo. Za to smo svi zaduženi", zaključio je Ante Čačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri