Odigrana četiri susreta 1/16 završnice HNK-a

Dinamo, Osijek, Zadar i Inter osigurali osminu finala Kupa

22.09.2015.

Dinamo, Osijek, Zadar i Inter osigurali osminu finala Kupa
Foto: Drago Sopta/HNS

Kup Hrvatske stigao je do 1/16 završnice, a u prvim susretima ovoga utorka slavlja su upisali Dinamo,
Osijek, Zadar i Inter-Zaprešić koji su tako osigurali svoje mjesto u osmini finala.

Dinamo je pobjedom 7:1 osigurao svoje mjesto u osmini finala natjecanja. U prvome dijelu s 11 metara siguran je Machado, dok na suprotnoj strani pogodak postiže Trčak. U nastavku hrvatski prvak niže pogotke. Mrežu Oštrca zatresli su redom Morris, Cekici, Hodžić, Olmo, ponovno Cekici te Matel.

Osijek je do osmine finala stigao slavljem 3:1 nad Dugom Resom. Perošević je otvorio susret pogotkom u prvome poluvremenu, dok u drugome vodstvo Bijelo-plavih povećavaju ponovno Perošević, ali i Šarić, dok je jedini gol za domaćina postigao Grčić.

Nakon 0:0 u prvome dijelu, Zadrani su osminu finala Kupa Hrvatske osigurali konačnom pobjedom 3:0. Siguran je za Zadar bio Tokić s dva gola, dok je još jedan gol bio autogol Sumića.

Inter iz Zaprešića u šesnaestini finala Kupa Hrvatske svladao je momčad Zmaja 3:2. U prvome dijelu domaćina u vodstvo dovodi Čubrilo da bi u nastavku Inter preko Parlova osigurao pogodak iz kaznenog udarca, a u narednih osam minuta nanizao je još dva sigurna gola preko Radića i Begića. Končanih 2:3 postavio je Prižmić iz penala.

Dinamo, Osijek, Zadar i Inter-Zaprešić plasirali su se tako u osminu finala Kupa Hrvatske koja je na
rasporedu 28. listopada, dok se u preostalim susretima 1/16 završnice u srijedu sastaju Sloga i Hajduk, Bednja i Rijeka, Tehničar 1974 i Slaven Belupo, Omladinac GV i Cibalia, Nehaj i Lokomotiva, Croatia i Istra 1961, Mladost i VŠNK-Varaždin, Funtana i Zagreb, Lekenik i Vinogradar, Gorica i Šibenik, Opatija i Zelina te Pomorac i HAŠK.

Hrvatski kup, 1/16 završnice:
Oštrc - Dinamo 1:7 (1:1)
Duga Resa 1929 - Osijek 1:3 (0:1)
Jadran-Poreč - Zadar 0:3 (0:0)
Zmaj - Inter-Zaprešić 2:3 (1:0)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri