Ponos uoči debija

Čačić: "Hrvatsku zanima samo plasman na EP"

09.10.2015.

Čačić: "Hrvatsku zanima samo plasman na EP"
Foto: Drago Sopta/HNS

Uoči debija na klupi Hrvatske, izbornik Ante Čačić osjetio je veliki osjećaj odgovornosti među reprezentativcima i kreće po dvije pobjede.

Hrvatska - Bugarska
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
10. listopada 2015., 20:45
Zagreb, stadion Maksimir.

U završnu bitku za europsku smotru u Francuskoj 2016. godine hrvatska reprezentacija kreće protiv Bugarske i Malte.

"Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Gledajući reprezentativce ovaj tjedan, uvjeren sam da su svjesni odgovornosti i puni unutrašnje energije da prebrode te okolnosti. Trebat će nam puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute, koju bismo trebali okruniti i dobrim rezultatom. Uz puno poštovanje Bugarskoj, držim da je Hrvatska puno kvalitetnija", najavio je izbornik Ante Čačić.

Čačiću će to biti premijera na klupi Vatrenih.

"Osjećam ponos, dio sam obitelji koju pozna cijeli svijet. Sposoban sam i spreman zajedno s igračima odgovoriti na zadatke jer ova generacija ne zaslužuje ništa manje nego i dalje promovirati Hrvatsku na svjetskoj razini", naglasio je.

Oko sastava nema dvojbi, a na lijevom će boku utakmicu započeti Josip Pivarić, dok će u vrhu napada umjesto ozlijeđenog Marija Mandžukića igrati Nikola Kalinić. Kakvu Bugarsku očekuje izbornik?

"Bit će potpuno rasterećeni. Bez obzira tko će nastupiti za Bugarsku, svakome je posebna čast igrati za reprezentaciju. Siguran sam da će svaki igrač, makar i zamjena za prvotimce koji ne igraju, dati sve kako bi opravdali ukazano povjerenje te da nas ne čeka lagani posao", odgovorio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri