Tri gola za tri boda

Dominantna Hrvatska slavila protiv Bugarske

10.10.2015.

Dominantna Hrvatska slavila protiv Bugarske
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je nogometna reprezentacija ugostila Bugarsku na maksimirskom stadionu i vrlo dobrom igrom osvojila tri boda te ostala u utrci za izravan plasman u Francusku.

HRVATSKA - BUGARSKA 3:0 (2:0)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
Zagreb, stadion Maksimir.

Sudac: A. Dias (Portugal)

Strijelci: 1:0 - Perišić (2'), 2:0 - Rakitić (42'), 3:0 - Kalinić (81')

Žuti kartoni: Perišić (87')

Crveni kartoni: Čop (89')

Hrvatska: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić, Modrić (od 46' Badelj), Kovačić, Perišić, Rakitić, Pjaca (od 60' Čop), Kalinić (od 86' Kramarić). Izbornik: A. Čačić.

Bugarska: Mitrev, S. Popov, A. Aleksandrov, Terziev (od 46' Ivanov), Ž. Milanov, I. Popov (od 71' M. Aleksandrov), Slavčev, Nedelev (od 46' G. Milanov), Zlatinski, Rangelov, Tonev. Izbornik: I. Petev.

U debiju novog izbornika Ante Čačića, Vatreni su na domaćem terenu pobijedili Bugarsku te još uvijek konkuriraju za osvajanje drugog mjesta na tablici koje osigurava mjesto na Europskom prvenstvu.

Bez publike na Maksimiru, utakmica nije mogla bolje početi za Hrvatsku, s obzirom da je već u drugoj minuti Luka Modrić izvrsno pronašao Ivana Perišića, koji spretno matira Mitreva i šalje loptu u mrežu za vodstvo.

Hrvatski nogometaši tu nisu usporili, već su nove prigode imali Nikola Kalinić, Ivan Rakitić i Marko Pjaca, dok je Domagoju Vidi pogodak poništen zbog zaleđa, a Tonev je zatresao vlastitu vratnicu. Danijel Subašić, s druge strane, morao je pripaziti tek na dva dalekometna udarca, Toneva i Zlatinskog.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na drugi se pogodak tako čekalo do 42. minute, a tada je Rakitić u lijepoj kombinaciji s Kalinićevom efektnom asistencijom udvostručio hrvatsku prednost.

Niti u nastavku Čačićevi izabranici nisu popustili, kontrolirajući zbivanja na terenu, a Nikola Kalinić bio je najaktivniji u potrazi za novim pogotkom.

Trud Hrvatske napokon je nagrađen desetak minuta prije kraja, kada je Perišić ubacio s lijeve strane, a Kalinić pogodio za konačnih 3:0. U samoj završnici isključen je Čop zbog starta na Popovu, no to više nije moglo ugroziti slavlje.

Foto: Drago Sopta/HNS

U preostala dva susreta u Skupini H, Italija je slavila kod Roberta Prosinečkog i njegovog Azerbajdžana 3:1, dok je Norveška kod kuće pobijedila Maltu 2:0. U posljednjem kolu sastaju se Malta - Hrvatska, Italija - Norveška te Bugarska - Azerbajdžan.

Skupina H:
1. Italija 21
2. Norveška 19
3. Hrvatska 17
4. Bugarska 8
5. Azerbajdžan 6
6. Malta 2

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri