Slijedi potvrda na Malti

Čačić: "Igračima na čast"

10.10.2015.

Čačić: "Igračima na čast"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Ante Čačić slavio je u svom debiju. Svladana je Bugarska 3:0, što ostavlja Vatrene u borbi za drugo mjesto.

Golovi Ivana Perišića, Ivana Rakitića i Nikole Kalinića okrunili su kvalitetnu partiju Hrvatske, koja je uz dobre prigode i kontrolu nad utakmicom nadjačala Bugarsku na Maksimiru rezultatom 3:0.

"Naravno da sam sretan što je upravo u mom debiju reprezentacija odigrala na ovakav način i došla do vrijedna tri boda, koji nas drže u utrci za drugim mjestom. Išla nam je na ruku činjenica da smo rano zabili gol, a osim toga motiv nam je bio veći i Hrvatska je puno kvalitetnija", sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić poslije utakmice.

"Rekao sam već na predstavljanju da imam u rukama najnadareniju generaciju hrvatskih nogometaša, hrvatski nacionalni ponos. O njihovoj vrijednosti bespredmetno je uopće raspravljati, a na čast im ide način na koji smo danas ostvarili očekivanu pobjedu. Njima idu sve zasluge", naglasio je.

Silnu energiju i angažiranost Vatreni duguju i poklonicima nogometa u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, kojima je Ante Čačić uputio zahvalu na potpori, ali vremena za veliko slavlje neće biti.

"Ovo je tek jedan korak, slijedi nam Malta i tamo moramo potvrditi ova tri boda. Usredotočen sam isključivo na našu momčad te na Malti moramo opet biti na ovoj razini. Bit će teško, vruće, a ovaj dvoboj ostavio je traga. I drugima je bilo teško na Malti. Vjerujem i da će nam rezultat iz Italije ići na ruku, no ne zamaram se time. Uz ovakvu strast, i eventualno doigravanje dočekat ćemo u dobroj atmosferi", zaključio je, otkrivši da je Luka Modrić iz igre izašao zbog kontrakcije mišića koja ne bi trebala predstavljati ozbiljniji problem.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri