Vatreni obradovali poklonike nogometa

Čačić: "Razigrana, rastrčana Hrvatska nagrađena rezultatom"

11.10.2015.

Čačić: "Razigrana, rastrčana Hrvatska nagrađena rezultatom"
Foto: Drago Sopta/HNS

Dan poslije uvjerljive Hrvatske pobjede protiv Bugarske, izbornik Ante Čačić održao je novu konferenciju za medije.

Vatreni su pretposljednji dvoboj u kvalifikacijskoj Skupini H za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj odradili na vrlo visokoj razini te potpuno nadigrali Bugarsku i pobijedili 3:0, u dvoboju bez prisustva navijača na Maksimiru.

"Vidjeli smo razigranu, rastrčanu Hrvatsku, momčad koja u 93. minuti uklizava kod korner-zastavice, dakle angažman koji je rekao da su igrači stavili sebe u prvi plan i to je najvažnije za naš nogomet. Iskoristili su sve bugarske slabosti, nagrađeni su visokim rezultatom i siguran sam da su obradovali sve poklonike nogometa, te zaslužuju sve čestitke", izjavio je izbornik Ante Čačić.

Među onima koji su se najviše istaknuli bio je napadač Nikola Kalinić, a brojne je pohvale primao i cijeli vezni red Hrvatske.

"Činjenica je da je Kalinić odigrao odlično, činio je sve što trebao za momčad, ali ne bih izdvajao pojedince. Svi su se stavili u službu momčadi, a dobre pojedinačne izvedbe bogatstvo su iz koje je proizašla dojmljiva i učinkovita igra. Meni je kao treneru zadatak osigurati im ambijent u kojem se najbolje osjećaju i mogu igrati na prirodnim pozicijama. Rakitić je sa svoje pozicije došao do Barcelone, Modrić svoju poziciju igra u Real Madridu, a Kovačić je i kod mene u Dinamu igrao unutarnjeg veznog. Na tim su pozicijama vični i najbolji za momčad", pojasnio je Čačić.

Iako nije imao mnogo vremena za pripreme, reprezentativci su dobro reagirali i iskazali se protiv Bugara.

"Radio sam kao i u svim drugim sredinama, a u igračima sam vidio ozbiljnost i odgovornost. Potvrdili su svoju kvalitetu, nogometno umijeće, a radi se o karakternim momcima koji s ponosom nose hrvatski dres. Dobro znaju što reprezentacija znači građanima", rekao je izbornik.

Zbog lakše će ozljede Luka Modrić propustiti nedjeljni trening, a u konkurenciju za susret s Maltom vraća se Ivica Olić, koji je odradio kaznu zbog kartona.

"Moramo se u najkraćem roku prebaciti na Maltu, tamo moramo pečatirati ova tri boda i tako učiniti sa svoje strane sve da odemo izravno na EP. Vidjet ćemo u zadnja dva treninga hoće li biti promjena u sastavu jer opet moramo težiti dominaciji, što će zahtijevati mnogo energije. Imamo neka neugodna iskustva s Malte, oni će kao domaćini napraviti sve da se od kvalifikacija oproste s ponekim bodom, a bit će i znatno drugačiji klimatski uvjeti. Ipak, bit ćemo postavljeni napadački, s visokom obranom, agresivno i s okomitim loptama za završnicu", kaže Čačić.

Hrvatska će na Malti osluškivati i rezultat susreta Italije i Norveške, o kojemu ovisi izravan plasman na Europsko prvenstvo.

"Željeli bismo da nam Italija bude saveznik. Italija je kvalitetnija, igra kod kuće i ne vjerujem da će se opustiti. Pobjeda Norveške bila bi veliko iznenađenje", zaključio je šef hrvatskog stručnog stožera.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri