Pripreme za EP

Hrvatska preokretom nadjačala Ukrajince

02.12.2013.

Hrvatska preokretom nadjačala Ukrajince
Foto: Drago Sopta/HNS

U prijateljskom susretu u Osijeku Hrvatska je pobijedila Ukrajinu rezultatom 3:2.

HRVATSKA - UKRAJINA 3:2 (1:1)
Prijateljska utakmica.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Strijelci: 0:1 - D. Bondar (2'), 1:1 - Grcić (2'), 2:1 - Pavić (29'), 3:1 - Pavić (30'), 3:2 - Pavlenko (37')

Hrvatska: Jukić, Grcić, Grbeša, Pavić, Babić, Jelovčić, Duvančić, Protega, Novak, Suton, Mladina, Matošević, Petrović, Bilić. Izbornik: M. Stanković.

U sklopu priprema za Europsko prvenstvo 2014. godine, koje će biti održano krajem siječnja i početkom veljače u Belgiji, hrvatski reprezentativci u futsalu dogovorili su dvije utakmice u Slavoniji protiv reprezentacije Ukrajine.

U Osijeku je počelo otvoreno, s dva pogotka u prve dvije minute. Ukrajina je povela preko Bondara nakon brzo i kvalitetno izvedenog prekida, ali već u idućem napadu lopta je stigla do Grcića, koji vara svog čuvara i precizno pogađa donji kut za poravnanje.

Ukrajinski je vratar do kraja poluvremena vezao tri izvrsne obrane između osme i desete minute, a izabranici Mate Stankovića dvije su dobre šanse imali i pet minuta prije odmora.

U nastavku je junak utakmice postao Pavić, koji je s dva pogotka donio Hrvatskoj dva pogotka prednosti. Prvo je iz blizine zaključio dobru akciju domaćih igrača po desnoj strani, a potom je lijepo prevario gostujućeg čuvara mreže i poslao loptu u mrežu.

Završnih pet minuta Ukrajinci su odigrali s igračem više u polju, bez vratara, no hrvatski je blok uz nekoliko dobrih intervencija kapitulirao samo jednom. U 37. minuti Pavlenko je iz teške situacije iskosa uspio smanjiti na konačnih 3:2. Potvrdu hrvatske pobjede mogli su kasnije donijeti Jelovčić, Grcić, pa i pričuvni vratar Mladina, no rezultat se više nije mijenjao.

Hrvatska će na europskoj smotri igrati u skupini protiv Španjolske i Češke, dok će Ukrajina odmjeriti snage s domaćinom Belgijom te Rumunjskom.

Idući hrvatski ogled s Ukrajincima na rasporedu je već u utorak, u Belom Manastiru, s početkom u 20:30.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri