Hrvatska U-17 protiv Čilea

Bašić: "Bit će to prekrasan doživljaj"

17.10.2015.

Bašić: "Bit će to prekrasan doživljaj"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Dario Bašić najavio je prvu utakmicu mladih Vatrenih na Svjetskom prvenstvu U-17 u Čileu.

Prvog dana svjetske smotre u Čileu, zemlji čija je seniorska reprezentacija ovoga ljeta osvojila Copa Americu, Hrvatska U-17 zaigrat će baš protiv mladih nada domaćina.

"Svi problemi s ozljedama su sanirani i svi su igrači na raspolaganju i u konkurenciji, tako da ćemo moći iz skupne 18 vrlo kvalitetnih igrača, uz trojicu vratara, izabrati onih 11 koji su u ovome trenutku po našoj procjeni najspremniji, ne samo fizički nego i u svim drugim područjima za odgovor na zahtjeve prve utakmice", istaknuo je izbornik Dario Bašić.

Ovaj će susret hrvatska generacija sigurno dugo pamtiti, s obzirom na euforiju koja je zahvatila Čile uoči početka turnira.

"Što se tiče atmosfere u našem stožeru, ona je dosta dobra, a naravno da će biti prisutna i mala nervoza. To je nemoguće spriječiti, ali i ne treba, jer igrači trebaju shvatiti da je sve to normalno. Mi stalno kroz što individualne što grupne razgovore naglašavamo da se ne zamaraju rezultatom, nego da uživaju u nogometu i otvaranju Svjetskog prvenstva", kaže izbornik.

"To je nagrada za njihov cjelokupni dosadašnji trud i nijedna utakmica nije zadnja, pa tako ni ova. Inače u Čileu svi žive za nogomet pa tako i za ovo Svjetsko prvenstvo, te će biti prekrasan doživljaj na otvaranju", dodao je.

Psihička priprema mladih Vatrenih od velike važnosti, a ključno će biti voditi računa o kolektivu, zaključio je:

"S igračima puno razgovaramo i savjetujemo ih da se koncentriraju na zadatke na terenu, a ne na rezultat, da uživaju u nogometu u okvirima principa i zakonitosti koji su pred njima, te da poštuju ekipnu igru".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri