Ispunjen osnovni cilj na otvaranju

Bašić: "Ovo je dobar start"

18.10.2015.

Bašić: "Ovo je dobar start"
Foto: Getty Images

Hrvatski izbornik Dario Bašić istaknuo je kako je remi s domaćim sastavom na otvaranju Svjetskog prvenstva pozitivan rezultat.

Hrvatska U-17 odigrala je neriješenih 1:1 u prvom nastupu na svjetskoj smotri u Čileu, a protiv domaćina je na samom otvaranju povela već u osmoj minuti, kada je strijelac bio kapetan Moro. Konačni je rezultat postavio Leiva, a obje su momčadi imale prigode za drugi pogodak.

"Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Susreli smo se s dobrom domaćom momčadi, koja igra tehnički potkovani nogomet i ima veliku podršku navijača. To je možda malo utjecalo na moje igrače i zato nismo odigrali onako dobro kako smo planirali", sažeo je hrvatski izbornik Dario Bašić poslije susreta.

"Ipak, naš je glavni cilj na otvaranju bio ne izgubiti, stoga je ovo dobar start i još smo uvijek u igri u skupini koju smatram najtežom na cijelom turniru", dodao je.

Čileanski izbornik Miguel Ponce također je remi prihvatio kao dobar rasplet u ovom susretu.

"Naravno da smo željeli pobijediti, ali naposljetku smo došli do pozitivnog rezultata. Moja je momčad dobro reagirala i pokazala karakter protiv dobre, fizički jače Hrvatske, i držala se svog stila, i zato sam zadovoljan", rekao je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri