Poznati parovi četvrtfinala Kupa

Hajduk uvjerljiv, Lokomotiva na jedanaesterce

28.10.2015.

Hajduk uvjerljiv, Lokomotiva na jedanaesterce
Foto: Drago Sopta/HNS

U srijedu su odigrani i preostali susreti osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Nakon Dinama, Slaven Belupa i Inter-Zaprešića u utorak, mjesto u četvrtfinalu Hrvatskog kupa u srijedu su osigurali još Hajduk, Osijek, Rijeka, Zagreb i Lokomotiva.

Hajduk je slavio kod Lekenika 5:1, a domaćin je uspio povesti golom Živčića u 20. minuti. Međutim, Caktaš i Maglica svaki s po dva pogotka donose preokret, a konačni je rezultat postavio Roguljić. Lekenik je susret završio s desetoricom, s obzirom da je u završnici zbog dva žuta kartona isključen Balen.

Osijek je pobijedio na gostovanju kod HAŠK-a rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Štrkalj u 69. i Mandić u 78. minuti.

Rijeka je također svladala svog domaćina, momčad Opatije. Za vodstvo je pogodio Tomasov u 55. minuti, a u 70. minuti Bezjak je udvostručio prednost gostiju. Završnih 3:0 postavio je Roshi desetak minuta prije kraja.

Zagreb je u Kranjčevićevoj dočekao Istru 1961, a nakon 90 minuta igre na semaforu je stajalo neriješenih 1:1, zahvaljujući Šulcu i Heisteru. U produžetku je pulski nogometaš Gojković prvo dobio izravni crveni karton, a u 110. minuti Medić je realizirao kazneni udarac za pobjedu Pjesnika.

U Zadru su pobjednika odlučivali jedanaesterci. Poslije 90 minuta također je bilo 1:1, uz pogotke Marića i Jurića, da bi se u produžetku u strijelce upisali još Terkeš i Andrijašević za 2:2. S 11 metara neprecizan je bio jedino Zadrov Jerbić te je Lokomotiva sa svih pet preciznih izvođača prošla dalje.

Četvrtfinalni se susreti igraju 2. prosinca.

Hrvatski kup, osmina finala:
Lekenik - Hajduk 1:5
HAŠK - Osijek 0:2
Opatija - Rijeka 0:3
Zagreb - Istra 1961 2:1 (produžetak)
Zadar - Lokomotiva 6:7 (2:2, 11m)

Hrvatski kup, parovi četvrtfinala:
Inter - Dinamo
Zagreb - Hajduk
Lokomotiva - Rijeka
Slaven Belupo - Osijek

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri