Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Dječji i školski nogomet

Organizatori HNS i Istra 1961

Festival nogometa za
najmlađe u Puli

20.11.2015.
Festival nogometa za najmlađe u Puli
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Na stadionu Aldo Drosina u Puli u četvrtak je održan festival nogometa za djevojčice i dječake iz tri pulske osnovne škole.

Oko 300 djevojčica i dječaka okupilo se na pomoćnom igralištu i poligonu stadiona Aldo Drosina povodom novog festivala dječjeg nogometa u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, a kojem je ovom prigodom sjajan domaćin bio NK Istra 1961.

foto: Arhiva HNS

Cilj ovakvih festivala je popularizirati nogomet među osnovnoškolcima te potaknuti najmlađe na bavljenje sportom. Dok su dječacima osnovne nogometne vježbe pokazivali treneri NK Istra 1961, s djevojčicama su radili stručnjaci Hrvatskog nogometnog saveza i Istre 1961 predvođeni izbornicom U-19 reprezentacije Marijom Damjanović te glavnim instruktorom HNS-a za ženski nogomet Hrvojem Matijevićem.

Hrvatski nogometni savez sudionicima je poklonio lopte i opremu za nogomet, a organizatori su sve prisutne djevojčice pozvali da se priključe ženskoj školi nogometa Istre 1961.

"Želim zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu na pomoći i organizaciji jučerašnjeg festivala nogometa koji je bio vrlo uspješan. Svi sudionici bili su vrlo zadovoljni i vjerujem da to nije posljednji ovakav događaj u Puli", izjavila je Ivana Čakarić, koordinatorica festivala ispred NK Istra 1961.

Foto galeriju s nogometnog festivala u Puli možete pogledati na službenim internetskim stranicama NK Istra 1961.

Učitaj više