Radionica o licenciranju klubova

"Licenciranje pomaže klubovima u razvoju poslovnih procesa"

27.01.2016.

"Licenciranje pomaže klubovima u razvoju poslovnih procesa"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez organizirao je radionicu o licenciranju klubova na kojoj su predstavnici klubova dobili nove informacije i razgovarali o već dobro im poznatom procesu licenciranja, a imali su prilike čuti nešto više i o drugim temama koje su bliske njihovom poslovanju.

Na radionici se okupilo približno 50 sudionika iz klubova Prve i Druge HNL (članovi uprava, direktori, financijski direktori, osobe zadužene za licenciranje), a dobrodošlicu im je zaželio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker:

"Ponosni smo na sve vas koji uspješno sudjelujete u procesu licenciranja koji je u proteklih desetak godina itekako podignuo standarde klubova po pitanju ispunjavanja financijskih, infrastrukturnih, pravnih i drugih kriterija, kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj Europi. Moramo zajedničkim snagama nastupati prema lokalnim i državnim vlastima u borbi za bolju infrastrukturu koja nam svima mora biti među glavnim ciljevima."

Foto: Drago Sopta/HNS

Uefin manager za licenciranje, Giancarlo Dapoto, upoznao je sudionike sa sustavom licenciranja klubova i financijskim fair-playom. Potom je voditeljica HNS-ovog Odjela međunarodnih poslova i licenciranja, ujedno i druga dopredsjednica Uefine Komisije za licenciranje klubova, Ivančica Sudac, govorila o sustavu licenciranja klubova pri Hrvatskom nogometnom savezu.

HNS-ov manager za organizaciju događaja Zoran Cvrk održao je prezentaciju o integritetu natjecanja, dok je glasnogovornik Tomislav Pacak govorio o odnosima s medijima i digitalnoj komunikaciji.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na radionici su sudjelovali i predstavnici dviju uglednih međunarodnih organizacija. Stuart Dykes iz Supporters Directa govorio je o ulozi časnika za vezu s navijačima, dok je Mike Rice iz CAFE-a prezentirao ulogu časnika za gledatelje s invaliditetom.

"Hrvatski nogometni savez i odjel za licenciranje će vam, kao i do sada, biti uvijek na raspolaganju za sve upite i savjete, ali naravno da su klubovi ti koji moraju iznijeti dobar dio posla u ovom procesu. Drago mi je što je vidljiv napredak iz godine u godinu u smislu ispunjavanja kriterija, papirologije i komunikacije, a i povratna informacija s vaše strane govori nam kako vam proces licenciranja itekako pomaže u razvoju svih poslovnih procesa. Zato smo na ovoj radionici malo proširili teme kako biste imali više informacija i o tim aspektima - odnosima s navijačima, medijima ili osobama s invaliditetom", poručila je na kraju radionice Ivančica Sudac.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri