Olić pozvan na oproštaj u Osijeku

Čačić: "Tražimo pobjede radi informacija za EP"

07.03.2016.

Čačić: "Tražimo pobjede radi informacija za EP"
Foto: Drago Sopta/HNS

Povodom objave popisa kandidata za susrete u ožujku, izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije.

Ante Čačić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, predstavio je u Pivani popis igrača koji kandidiraju za prijateljske oglede s Izraelom i Mađarskom krajem mjeseca te je tom prigodom odgovarao i na pitanja predstavnika medija.

"Želimo dobiti što više informacija kako bismo bili učinkoviti na Europskom prvenstvu. Cilj mi je dati što više minuta igračima te je zato popis skraćen na 17 igrača i trojicu vratara. Tražit ćemo dobar rezultat, odnosno pobjedu, jedino tako možemo doći do potrebnih informacija", objasnio je Čačić, naglasivši kako će biti dopušteno samo šest zamjena po utakmici.

"Oni koji nisu na popisu, a do sada su bili u krugu reprezentativaca, nisu otpisani. Najvažnije je da nastave raditi u klubovima, zadrže standardnost ili je izbore. I njima se pruža prilika za odlazak na EP", dodao je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Okupljanje je na rasporedu 20. ožujka, a ta će dva susreta biti posljednje provjere prije završnih priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Izbornik se osvrnuo na poziciju lijevog braniča te poziv Alenu Haliloviću, kao i izostanak Andreja Kramarića i Duje Čopa.

"Godinama smo imali problem na lijevom beku i u ove dvije utakmice želim vidjeti kako možemo funkcionirati bez klasične 'lijeve noge' na toj poziciji. Otvaraju se mogućnosti da igramo na drugačiji način, da napravimo alternativu".

"Halilović je mlad, talentiran, skupio je zavidnu minutažu u Primeri, a pritom i zabija i asistira. Za Kramarića i Čopa vrijedi isto što je vrijedilo i za Lovrena tijekom okupljanja u Rusiji. Imaju priliku da se dodatno nametnu u klubu, a ja im ne bih mogao dati previše minuta. Ovako će biti na potrebnoj razini".

 

 

Prije nekoliko se dana od reprezentacije oprostio Ivica Olić, a izbornik Čačić u dogovoru s Hrvatskim nogometnim savezom pozvao ga je na oproštaj na terenu, u njegovoj Slavoniji.

"Sve što kažem o njemu jest premalo. On je na poseban način odradio nastupe za hrvatsku reprezentaciju i ne zaslužuje otići preko novina. Ja sam predložio, a predsjednik Šuker je prihvatio, da Oliću omogućimo priliku te da u Osijeku protiv Izraela povede momčad i odigra 20 do 30 minuta. Nadam se da će je prihvatiti i da se vidimo, da Olić čuje pljesak vjernih navijača. Vjerujem da mu je sada teško, znam s kakvom je strašću nastupao za reprezentaciju, a jasno sam rekao kako nitko tko nije u natjecateljskoj formi neće moći ići na Europsko prvenstvo".

Hrvatski je izbornik zadovoljan stanjem hrvatskih reprezentativaca tri mjeseca prije početka smotre u Francuskoj.

"Nemamo razloga zašto se ne bismo postavili goropadno u svakoj utakmici. Naše igrače koji su se nametnuli u najvećim klubovima prepoznala je cijela svjetska nogometna javnost, naši igrači igraju i u dobroj su formi", zaključio je izbornik Čačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri