U-19 u borbi za EP

Milin: "Moramo stvoriti temelje za budućnost hrvatskog nogometa"

22.03.2016.

Milin: "Moramo stvoriti temelje za budućnost hrvatskog nogometa"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatsku U-19 reprezentaciju narednih dana očekuje kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo, a izbornik Ferdo Milin za hns-cff.hr otkrio je svoja razmišljanja o Elitnome kolu koje je pred njegovom momčadi te ciljevima na istom.

Hrvatska U-19 reprezentacija okupila se ove nedjelje kako bi se pripremila za predstojeće Elitno kolo i borbu za Europsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u Njemačkoj. Izabranici Ferde Milina narednih će se dana u Rijeci suprotstaviti reprezentacijama Bugarske, Škotske i Belgije, a nastup na europskoj smotri izborit će samo pobjednici skupina elitnih kola.

"Pred samu prvu utakmicu s Bugarskom imamo tek dva dva treninga, no nogomet je jednostavan. Sve zakonitosti se znaju i treba sada usmeno sa svakim igračem ponoviti neke stvari. Naš najveći cilj i zadatak jest, bez obzira što imamo veći broj igrača iz Dinama koji se znaju i rade zajedno, uklopiti u ekipu i preostale igrače kako bismo stvorili pravu momčad, ili kako ja volim reći, obitelj", kazao je izbornik Milin koji je uoči okupljanja i priprema ostao bez Jakića i Anočića zbog ozljeda.

U sastavu hrvatske U-19 reprezentacije nalaze se igrači koji su donedavno činili izuzetno uspješnu U-17 reprezentaciju, no za njih je nastup u U-19 reprezentaciji svakako novi korak u razvoju.

"Sve se uvijek svodi na kvalitetu. Momci koji se bili dio U-17 reprezentacije protekle godine su upravo zbog njihovih prošlogodišnjih rezultata, svega što su prošli, kao i sakupljenog velikog iskustva ukomponirani u ovu momčad. Atmosfera je uistinu dobra i nemamo nikakvih problema."

Foto: Drago Sopta/HNS

Elitno kolo Hrvatska otvara u srijedu, 23. ožujka, s Bugarskom na stadionu Kantrida u Rijeci. Dva dana kasnije Hrvati snage odmjeravaju sa Škotskom da bi u ponedjeljak turnir zaključili susretom s Belgijom.

"Bugarska je čvrsta momčad za koju predviđamo da će nas u početku napasti, a potom se povući. Pokušat će nam unijeti nered i zaustaviti našu pas igru, no nadam se da ćemo zbog kvalitete koju ovi momci posjeduju pozitivno riješiti sve svoje probleme koji će se eventualno pojaviti na terenu."

"Pogledali smo sve momčadi i analizirali ih. Škotska igra otočki nogomet i ima svoju čvrstinu. S Belgijom smo igrali krajem prošle godine dvije prijateljske utakmice, ali o Belgiji već dovoljno govori i činjenica da ima najveći napredak u svim uzrastima pa i u seniorskom nogometu. Igra 3-5-2 što je za neke čudno, ali za mene nije. Također, dosta belgijskih reprezentativaca već sada igra u seniorskim momčadima u svojim klubovima."

Stadioni Kantrida i Rujevica bit će domaćini Hrvatskoj na kvalifikacijskom putu prema Europskom prvenstvu.

"Nadam se da će biti dosta publike i hrvatskih navijača na Kantridi, kao i na Rujevici. Drago mi je što igramo kod kuće te se nadam da ćemo pozitivno otvoriti turnir."

"Cilj nam je svakako ostvariti dobar rezultat. Ovo su igrači za koje se već zna i treba ih sada, u ovom kratkom vremenu, pokušati dignuti na još višu razinu te tako stvoriti temelje za budućnost hrvatskog nogometa. Ipak je nogomet najvažniji u cijeloj priči. Svakako da nam je želja osigurati plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj", zaključio je Milin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri