Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Ostalo

Održan malonogometni turnir

Obilježen Treći
međunarodni dan
sporta za razvoj i
mir

05.04.2016.
Obilježen Treći međunarodni dan sporta za razvoj i mir
foto: Arhiva HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Na Zagrebačkom Velesajmu održan je malonogometni turnir povodom obilježavanja Trećeg međunarodnog dana sporta za razvoj i mir.

U travnju 2014. godine Ujedinjeni narodi i Međunarodni olimpijski odbor potpisali su povijesni sporazum s ciljem osnaživanja suradnje ovih dviju organizacija na najvišoj razini. Sporazum naglašava da MOO i UN dijele jednake vrijednosti za doprinos miru i boljem svijetu kroz sport kao univerzalnoj vrijednosti čovječanstva.

U rujnu 2015. godine Ujedinjeni narodi prihvatili su rezoluciju "Program za održivi razvoj 2030." u kojoj se nalazi akcijski plan za globalni prosperitet, planetu i čovječanstvo. Uloga sporta opisana je kao ključna u ostvarivanju razvoja i mira, promicanju tolerancije i poštovanja, osnaživanju žena i mladih te pojedinaca i društva u cjelini.

Povodom obilježavanja Trećeg međunarodnog dana sporta za razvoj i mir na Zagrebačkom Velesajmu održan je malonogometni turnir u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode.

Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa redom predstavljajući različite institucije i organizacije s ciljem međusobnog povezivanja i slanja poruke zajedništva u ostvarivanju boljeg društva.

Prve utakmice odigrale su ekipe novinara Hrvatske televizije i glumaca Satiričkog kazališta Kerempuh te Hrvatskog Crvenog križa (Red Cross All Stars) i Hrvatske olimpijske obitelji. U međusobnim susretima sudjelovale su i dvije malonogometne ženske ekipe, MNK Alumnus i MNK Kozakiv, kao i niz drugih poput ekipa Europskih sveučilišnih igara 2016, Kluba Alpbach Hrvatska, Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Udruge Prsten, Coca-Cole i Kluba mladih Moslavina.

Prije samog početka svi su kapetani ekipa svečano potpisali Certifikate obećanja za stvaranje partnerstva u postizanju ciljeva održivog razvoja, a isto je učinjeno i s prošlogodišnjim partnerima iz Katara, Trinidad i Tobaga, Tanzanije i Turske.

Uz slanje poruke mira, Hrvatska olimpijska akademija, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode vjeruju kako je upravo međusektorsko partnerstvo na lokalnoj i nacionalnoj razini najbolji način za početak stvarnih promjena i prevladavanje svjetskih izazova.

 • Za Vatrene na Maksimiru navijali i slijepi i slabovidni navijači

  25.03.2019.

  Za Vatrene na Maksimiru navijali i slijepi i slabovidni navijači

  Hrvatski nogometni savez u suradnji je s Udrugom slijepih omogućio slijepim i slabovidnim navijačima da uz pomoć audio deskripcije prate pobjedu hrvatske reprezentacije protiv Azerbajdžana na...

 • Hrvatska osvojila peto mjesto na EP-u u futsalu za gluhe

  16.12.2018.

  Hrvatska osvojila peto mjesto na EP-u u futsalu za gluhe

  Hrvatska reprezentacija gluhih osvojila je peto mjesto na Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje je od 6. do 14. prosinca održano u finskom Tampereu. Osvajanje petog mjesta drugi je najbolji...

 • Hrvatska reprezentacija gluhih plasirala se na EP

  19.09.2018.

  Hrvatska reprezentacija gluhih plasirala se na EP

  Hrvatska reprezentacija gluhih pobjedom protiv Češke plasirala se na Europsko nogometno prvenstvo za gluhe. REPREZENTACIJA GLUHIH: ČEŠKA - HRVATSKA (2:4)Dodatne kvalifikacije za Europsko nogometno...

 • NK Pajde Möhlin obranili europski naslov

  25.06.2018.

  NK Pajde Möhlin obranili europski naslov

  Na 6. Europskom prvenstvu hrvatskih nogometnih klubova izvan domovine naslov je obranila momčad NK Pajde Möhlin. Hrvati iz Vojvodine bili su drugi, a Slavonija iz Berna treća.   U organizaciji...

Učitaj više