Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > A

Izbornikov jasan stav

Čačić:
"Reprezentacija je
ispred svakog
pojedinca"

12.04.2016.
Čačić: "Reprezentacija je ispred svakog pojedinca"
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić ovoga je vikenda boravio u Engleskoj gdje se, između ostaloga, susreo s reprezentativcem Dejanom Lovrenom.

Čačić je ranije isplanirani put u Englesku iskoristio i za razgovor s reprezentativcem Dejanom Lovrenom.

"Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume."

Izbornik Čačić je od početka mandata već obilazio reprezentativce i detalje tih razgovora ne dijeli s javnošću:

"Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas."

Ipak, Čačić naglašava ono najvažnije:

"Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao."

Izbornik naglašava kako Lovren ovu situaciju može i pozitivno iskoristiti:

"Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti."

Učitaj više