Turnir za djevojčice u Osijeku

Ekipa Osijeka osvojila Nike Cup za djevojčice

08.05.2016.

Ekipa Osijeka osvojila Nike Cup za djevojčice
Foto: Arhiva HNS

U Osijeku je ovoga vikenda održan Nike Cup za djevojčice, a kojeg je osvojila domaća ekipa Osijeka.

Članice ŽNK Osijek, djevojčice između 13 i 14 godina starosti, osvojile su ovoga vikenda u Osijeku prvi Nike Cup za djevojčice, pilot projekt natjecanje usmjereno popularizaciji ženskog nogometa i ostvarivanju još većeg kompetitivnog kapaciteta mlađih ženskih kategorija nogometa.

Foto: Arhiva HNS

Nike Cup turnir održan je u dvije skupine. Skupinu A činile su ekipe Osijeka, Zrinskog iz Bošnjaka, Dilja iz Vinkovaca te Mikanovaca iz Novih Mikanovaca, dok su u skupinu B smještene ekipe Viktorije iz Slavonskog Broda, Slavonke iz Ladimirevaca, Borca iz Retkovaca te Graničara iz Županje.

Nakon odigravanja utakmica po skupinama, uslijedila su polufinala u kojima su se sastale ekipe Osijeka i Slavonke te Viktorije i Mikanovaca. Osijek je sa 6:0 slavio u svom susretu, dok je Viktorija s 2:0 bolja bila od Mikanovaca.

Utakmica za treće mjesto donijela je sraz Mikanovaca i Slavonke u kojem su Mikanovci pobijedili 2:0.

Foto: Arhiva HNS

U finalnom dvoboju Osijek je svladao Viktoriju 2:0.

U ukupno 16 odigranih utakmica prikazana je zavidna razina nogometne vještine i volje mladih djevojaka te izuzetan potencijal ženskog nogometa u Hrvatskoj, a o tome svjedoči i 37 postignutih golova.

Utakmice turnira pratili su, između ostalih, i izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Zvonimir Kolak, izbornik hrvatske ženske U-17 reprezentacije Božidar Miletić, regionalna instruktorica HNS-a za ženski nogomet za Slavoniju i Baranju Branka Juhas, predsjednik Komisije za ženski nogomet HNS-a Darko Kolesarić te organizator natjecanja i ujedno regionalni instruktor HNS-a za Slavoniju i Baranju Petar Krpan.

Foto: Arhiva HNS

Po odigranom turniru izbornik Zvonimir Kolak uručio je nagradu najboljoj vratarki turnira, Karli Slanović iz Osijeka, Darko Kolesarić nagradu je dodijelio najboljoj igračici Karli Barišić, također iz Osijeka, a Božidar Miletić nagradio je najbolju napadačicu, koja je ujedno bila i najbolji strijelac turnira, a radi se o Martini Obradović iz Viktorije.

Nike Cup:

1. kolo
Osijek - Mikanovci 3-0
Viktorija - Graničar 3-0
Zrinski - Dilj 0-0
Slavonka - Borac 0-0

2. kolo
Mikanovci - Dilj 0-0
Graničar - Borac 0-0
Zrinski - Osijek 1-3
Slavonka - Viktorija 0-3

3. kolo
Zrinski - Mikanovci 0-2
Slavonka - Graničar 1-0
Dilj - Osijek 0-4
Borac - Viktorija 0-5

Polufinale
Osijek - Slavonka 6-0
Viktorija - Mikanovci 2-0

Utakmica za treće mjesto
Mikanovci - Slavonka 2-0

Finale
Osijek - Viktorija 2-0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri