Dvostruka kruna Modrih

Dinamo pobijedio Slaven i osvojio Kup

10.05.2016.

Dinamo pobijedio Slaven i osvojio Kup
Foto: Drago Sopta/HNS

Na osječkom Gradskom vrtu odigrana je finalna utakmica ovosezonskog izdanja Hrvatskog nogometnog kupa, a Dinamo je s 2:1 pobijedio Slaven Belupo.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:1 (1:0)
Finale Hrvatskog nogometnog kupa.
Stadion Gradski vrt, Osijek.

Sudac: A. Vučemilović-Šimunović (Osijek)

Strijelci: 1:0 - Pjaca (31' - 11m), 1:1 - Ejupi (61'), 2:1 - Rog (77')

Žuti kartoni: Edson (30'), Sosa (55'), Machado (65'), Ozobić (75'), Rog (78')

Dinamo: Ježina, Sosa, Schildenfeld, Sigali, Matel, Machado (od 72' Hodžić), Antolić, Soudani (od 72' Fernandes), Ćorić (od 88' Henriquez), Rog, Pjaca. Trener: Z. Mamić.

Slaven Belupo: Rozman, Štiglec, Musa, Edson, Purić, Christensen, Jambor, Pokrivač, Ozobić, Delić (od 71' Križman), Ejupi. Trener: Ž. Kopić.

Foto: Drago Sopta/HNS

U nazočnosti pomoćnice ministra obrazovanja, znanosti i sporta, Janice Kostelić, kao osobne izaslanice hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Dinamo je osvojio dvostruku krunu - nakon prvenstvenog, uzeo je i trofej pobjednika Kupa.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dinamo je nakon pokušaja Ćorića i Matela do vodstva stigao u 31. minuti. Tada je Edson prekršajem zaustavio Soudanija u kaznenom prostoru, a Pjaca s bijele točke zatresao Rozmanovu mrežu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Pokušao je potom i Soudani glavom, ali na odmor se otišlo s golom prednosti za Modre, da bi Koprivničani u 61. minuti došli do izjednačenja. S desne je strane ubacio Delić, a Ejupi iskoristio prostor i svladao Ježinu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Petnaestak minuta prije kraja utakmice Rozman je zaustavio dobar pokušaj Ćorića, ali u 77. minuti propustio je udarac Roga iz velike daljine u svoju mrežu te je Dinamo osigurao, pokazat će se, ključnu prednost (2:1).

Foto: Drago Sopta/HNS

Nedugo potom opasno je pucao Ozobić, ali Ježina je uspio izbaciti loptu u korner, a momčad Zorana Mamića sačuvala je svoje vodstvo do kraja utakmice te tako osvojila Rabuzinovo sunce i po deseti puta proslavila dvostruku domaću titulu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri