Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Ženski nogomet

Porast broja igračica u Zadarskoj županiji

Održan Festival
ženskog nogometa u
Zadru

21.05.2016.
Održan Festival ženskog nogometa u Zadru
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U Zadru je u petak održan Festival ženskog nogometa koji je okupio mlade nogometašice iz raznih klubova i osnovnih škola.

Festival ženskog nogometa u Zadru je održan u suradnji Hrvatskog nogometnog saveza, NK Zadar i Nogometnog saveza Zadarske županije, a na Festivalu su sudjelovale igračice Sekcije NK Zadar, OŠ Stanovi i OŠ Zadarski otoci.

foto: Arhiva HNS

Koordinator festivala bio je trener vratarki ženske U-15 i U-17 reprezentacije Krešo Jaklin, dok je vođa Festivala bio izbornik ženske U-15 i U-17 reprezentacije Božidar Miletić. U ime HNS-a Festival su pratili nacionalni instruktor Hrvoje Matijević te koordinatorica za ženski nogomet i izbornica ženske U-19 reprezentacije Marija Margareta Damjanović. Na Festivalu su sudjelovali i treneri Marin Pedić, Josip Kvatruč, Jurica Knez te Željko Števanja uz asistentice iz Sekcije NK Zadar.

foto: Arhiva HNS

U posljednje vrijeme zabilježen je porast broja djevojčica u nogometu u Zadarskoj županiji te je iz tog razloga HNS predložio održavanje festivala u Zadarskoj županiji, a sve u svrhu animiranja što većeg broja djevojčica da igraju nogomet i da se stvaraju preduvjeti za nove ženske nogometne klubove.

foto: Arhiva HNS

Učitaj više