Peti nogometni kamp nacionalnih manjina

Šuker: "Moramo poštovati različitosti"

24.05.2016.

Šuker: "Moramo poštovati različitosti"
Foto: Drago Sopta/HNS

U Čakovcu je održan Peti nogometni kamp nacionalnih manjina, a na istom je prisustvovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Ovoga utorka u Čakovcu je održan Peti nogometni kamp nacionalnih manjina, a kojeg je svečano otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Kampu su prisustvovali i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, član IO HNS-a Stjepan Merkaš, Nenad Horvatić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik ŽNS-a Varaždin Ivan Novak te član stručnog stožera hrvatske reprezentacije Marjan Mrmić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kamp je okupio oko 160 dječaka i djevojčica od sedam do 16 godina starosti.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na otvaranju Kampa predsjednik Šuker izrazio je veliko zadovoljstvo što je prisutan velik broj djevojčica, budući da je Savez jak u muškom nogometu, a želi biti jači u ženskom.

"Želio bih čestitati našem dragom prijatelju Totiju, svim prijateljima koji pomažu u svakom segmentu borbe nacionalnih manjina za bolji status, a s HNS-om, Uefom i Fifom će nacionalne manjine uvijek biti u dobrim odnosima jer znamo što znači kućni odgoj, lijepo ponašanje, igranje nogometa i na kraju ono što je najvažnije, u zdravom tijelu zdrav duh. Nadam se da ćemo trenirati dobro i vjerujem da će jednog dana od prisutne djece bar jedno postati prvoligaški igrač, a možda i kandidat za reprezentaciju."

Foto: Drago Sopta/HNS

"Najlakši način da dođemo do tolerancije jest da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom. Moramo si pomagati, biti zajedno, dati djeci lopte za igru, ali isto tako učiti ih i tražiti od njih disciplinu. Važno je da djeca steknu vrline pravog sportaša i čovjeka te da dobiju sve elemente koji su važni za život i daljnji rad", nadodao je Šuker.

Prisjetio se predsjednik HNS-a svojih početaka i kako mu je bilo u Osijeku.

"Turniri u školi bili su nam najvažniji. Živjeli smo s loptom. Nismo imali puno u djetinjstvu, ali NK Osijek nam je pružao sve što je trebalo, a prije svega red, rad i disciplinu."

"U društvu moramo biti realniji i tolerantniji, moramo biti ljudi prema svima, maksimalno poštovati različitosti. Jedino o čemu djeca razmišljaju jest kako doći do lopte i kako igrati nogomet, a HNS će uz potporu Uefe uvijek ulagati u ovakve kampove. Danas smo otvorili peti kamp i nadam se da će ih biti još mnogo. Dužnost nas, kao i ŽNS-a jest izboriti se za što više sredstava kako bi djeci dali osnovu, a oni će se potom dalje razvijati. Najvažnije je da su djeca zadovoljna jer se njihov osmijeh ne može kupiti, a vrijedi mnogo", kazao je Šuker.

Foto: Drago Sopta/HNS

Otkrio je Šuker kako posjeduje i romovnicu te koliko je ponosan na nju, kao i istaknuo da je HNS prvi u svijetu koji održava nogometne kampove za nacionalne manjine te kako vjeruje da će brojni savezi učiniti isto.

"Nogomet igraju i djevojčice i dječaci i želio bih kod djevojčica još više probuditi interes za nogometom. Imamo dobre ženske klubove, dobru 1. HNL za žene, ŽNK Osijek koji sudjeluje u Ligi prvakinja, kao i brojne festivale ženskog nogometa kojih treba biti i više. Kao član IO-a Uefe ovoga ću četvrtka prisustvovati i finalu ženske Lige prvakinja i to će biti prekrasno. Volio bih da mogu dodirnuti neki gumb da pomaknemo granice ženskog nogometa u Hrvatskoj, no treba na sve gledati dugoročno i vjerujem da će ženski nogomet napredovati, budući da smo već do sada ostvariti dobar napredak", zaključio je Šuker.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri