23 nogometaša za Francusku

Izbornik Čačić objavio konačan popis putnika za EP

31.05.2016.

Izbornik Čačić objavio konačan popis putnika za EP
Foto: Drago Sopta/HNS

U utorak, 31. svibnja, hrvatski izbornik Ante Čačić obznanio je koja će 23 igrača braniti hrvatske boje na europskoj smotri u Francuskoj.

Vatreni će put Francuske i svoje baze u Deauvilleu krenuti za tjedan dana, u utorak 7. lipnja, a izbornik Čačić u Rovinju je na konferenciji za medije objavio konačan popis putnika.

"Odluka zaista nije bila lagana, jer su svi koji su bili ovdje to i zaslužili igranjem za klubove i zavidnom formom, a zajedničke su nam pripreme bile veliko zadovoljstvo. Stariji su mi igrači rekli da se ne sjećaju kada je bila ovakva koncentracija kvalitete na treninzima", istaknuo je Čačić.

"Porazgovarao sam s igračima i objasnio im odluku, odnosno koji su me kriteriji vodili. Ne bih želio da misle da neka siva ruka odlučuje o njima, a kao izbornik moram voditi računa o mnogočemu, kao i o tome tko će - s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret - morati ostati na klupi", nastavio je izbornik.

 

Na širem popisu za pripreme bilo je 27 igrača, a otpali su vratar Dominik Livaković te branič Duje Ćaleta-Car i vezni igrači Domagoj Antolić i Alen Halilović. Oni će napustiti pripreme, ali ostati u pričuvi za slučaj nečije ozljede. Izbornik je dodatno pojasnio odluku o veznom redu i ofenzivi:

"Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u veznom redu, a uskoro ionako imamo novu akciju, početak kvalifikacija za SP u Rusiji. Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo".

Foto: Drago Sopta/HNS

"Morao sam gledati gdje je najmanja šteta, a najveća korist da netko bude s nama 10, 15 ili više dana, a da ne igra. Marko Rog i Ante Ćorić prepoznati su kao igrači koji dolaze, u mladoj su reprezentaciji skrenuli pozornost na sebe i ovo im je nagrada. Rog može pratiti ritam europskih utakmica i iskoristiv je na više pozicija", kaže Čačić.

Problema s ozljedom ima branič Vedran Ćorluka, a izbornik je rekao: "Ćorluka je dobio nezgodan udarac u stopalo i nadam se da će sve biti u redu. Potvrdu ćemo imati u srijedu ujutro poslije magnetske rezonance".

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

Vezni igrači: Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri