Četvrta uzastopna titula

Modriću Nogometni Oscar za najboljeg hrvatskog igrača

06.06.2016.

Modriću Nogometni Oscar za najboljeg hrvatskog igrača
Foto: Mario Ćužić

Četvrtu godinu zaredom Luka Modrić osvojio je nagradu "Nogometni Oscar" za najboljeg hrvatskog nogometaša.

Svečanoj dodjeli nagrade "Nogometni Oscar" ovoga je ponedjeljka u hotelu Westin prisustvovala i hrvatska nogometna reprezentacija, a u četvrtom izdanju ove nagrade titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u sezoni 2015./2016. ponovno je osvojio član Real Madrida Luka Modrić, ujedno pobjednik i prethodna tri izbora u organizaciji Nogometnog sindikata i Sportskih novosti, a prema glasovima igrača i trenera MAXtv Prve lige.

"Mogu samo još jednom izraziti zahvalnost svim kolegama i trenerima Hrvatske što su mi opet dodijelili ovo prestižno priznanje. Da je Nogometni Oscar otišao u ruke Ivana Rakitića ili Ivana Perišića koji su bili nominirani, bilo bi potpuno zasluženo jer su obojica imali odlične sezone. Osobno se osjećam odlično te se nadam da ćemo svi mi reprezentativci na čelu s izbornikom Čačićem opravdati svoja, ali i očekivanja hrvatskih navijača, naravno uz nužnu dozu sreće. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo svoj cilj", otkrio je Modrić.

Foto: Mario Ćužić

Titula najboljeg mladog igrača do 21 godine starosti pripala je Dinamovom Anti Ćoriću koji je kratko kazao: "Hvala svima na nagradi. Debitirao sam za A reprezentaciju i presretan sam zbog toga. Trenutno razmišljam samo o Dinamu i Europskom prvenstvu u Francuskoj."

Foto: Mario Ćužić

Najboljim igračem MAXtv Prve lige proglašen je Dinamov Marko Pjaca koji je po primitku nagrade prokomentirao: "Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene, a posebno suigračima i trenerima u klubu bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće."

Najbolju jedanaestoricu MAXtv Prve lige čine, pak, vratar Lovre Kalinić (Hajduk), obrambeni igrači Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka) i Marko Lešković (Rijeka), vezni igrači Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo) i Marko Rog (Dinamo) te napadači Ilija Nestorovski (Inter-Zaprešić), Marin Tomasov (Rijeka) i Marko Pjaca (Dinamo).

Trener Dinama Zoran Mamić drugu je godinu zaredom primio nagradu za najboljeg trenera sezone u MAXtv Prvoj ligi te je prilikom preuzimanja priznanja izjavio: "Hvala na predivnoj nagradi. Kolege su ti koji dodjeljuju ovu nagradu te mi je zbog toga izuzetno drago. Iza nas je teška sezona, tim više mi je ova nagrada najdraža, kao i ovogodišnji naslov prvaka Hrvatske. Naravno da su ambicije uvijek iste, dvostruka kruna u Hrvatskoj te plasman u drugu fazu europskih natjecanja."

Foto: Mario Ćužić

Drugu uzastopnu nagradu za najboljeg suca primio je Bruno Marić.

"Prije svega hvala Hrvatskoj udruzi 'Nogometni sindikat', ali hvala i svim igračima koji su dali glas za mene. Nadam se da moja druga titula govori da sam to uistinu zaslužio", kazao je Marić.

Priznanje "Dobri duh hrvatskog nogometa" pripalo je ekonomu NK Zagreb Marijanu Kožini.

"24 sata na dan sam na raspolaganju klubu, kada god treba tu sam. Nije mi baš svejedno što smo ispali u Drugu ligu, ali uvijek podržavam igrače i dobro ih poznajem", rekao je Kožina.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri