Pad koncentracije i ritma u Švedskoj

Gračan: "Dečki su se borili do zadnjeg kola"

10.10.2016.

Gračan: "Dečki su se borili do zadnjeg kola"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan prokomentirao je poraz od Švedske u posljednjem kvalifikacijskom kolu za EP.

Mladi Vatreni u odlučujućem su dvoboju za odlazak na Europsko prvenstvo 2017. godine poveli kod Švedske u Trelleborgu, no domaćin je preokrenuo rezultat i s 4:2 osigurao svoje mjesto na završnom turniru.

"Znali smo da će ovo biti jako teška utakmica s obzirom da smo igrali protiv europskih prvaka. Mislim da je prvo poluvrijeme bilo zadovoljavajuće, no u drugom je poluvremenu došlo do pada koncentracije i pada ritma nekih igrača koji nisu u natjecateljskoj formi", rekao je izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan.

"U ključnoj smo utakmici morali nastupiti u šarenom sastavu, imali smo šaren izbor igrača, nismo se mogli okupiti u najboljem izdanju i vidjeti koliko zapravo ova Hrvatska U-21 vrijedi. No, naš posao ostaje stvaranje igrača za seniorsku reprezentaciju, to je najvažnije, kao i u ostalim mlađim kategorijama", dodao je.

Švedska, s kojom je Hrvatska u Koprivnici igrala 1:1, osvojila je prvo mjesto u skupini, a drugo je pripalo Španjolskoj, s kojom Hrvatska ima pobjedu 3:0 i poraz 3:2. Hrvatska je završila treća.

"Igrači poput Roga, Pjace i Jedvaja brzo su se pridružili seniorskoj momčadi, a s njima bi sve bilo drugačije. Ipak, tako je to u nogometu, a žao mi je ovih dečki koji su prošli kvalifikacije i borili se do zadnjeg kola za prvo mjesto, ali treba čestitati Šveđanima, kao i Španjolcima", zaključio je Gračan.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri