Izbor Uefe

Modrić u momčadi godine, Mandžukićev gol najljepši

05.06.2017.

Modrić u momčadi godine, Mandžukićev gol najljepši
Foto: Getty Images

Po završetku finala u Cardiffu, UEFA je objavila idealnu momčad Lige prvaka za ovu sezonu te izabrala 10 najboljih pogodaka, a u oba izbora Hrvatska ima svog predstavnika.

Štoviše, Mario Mandžukić i njegov pogodak Real Madridu u završnom okršaju za titulu izabrani su za najljepši ovosezonski pogodak Lige prvaka. Bio je to jedini pogodak Juventusa u finalu, koji je završio slavljem Madriđana 4:1.

"Nezaboravna akrobatska završnica u najvećoj utakmici sezone", kratko je pojasnila UEFA.

Luka Modrić, dirigent veznog reda Real Madrida - prve momčadi koja je obranila naslov pobjednika Lige prvaka - našao se u idealnoj momčadi cijelog natjecanja.

UEFA je kao najbolje vratare uvrstila Buffona i Oblaka, obranu drže Bonucci, Carvajal, Marcelo, Ramos i Godin, a Modriću društvo u sredini terena čine Casemiro, Kroos, Isco, Pjanić i Bakayoko. U napadačkoj su liniji Ronaldo, Messi, Griezmann, Mbappe i Lewandowski.

"Izvrsna dodavanja u brzom ritmu i odlučujući napadački potez držali su Real Madrid u pokretu", stoji u Uefinom objašnjenju Modrićeve uloge.

Među tehničkim promatračima Uefe u Cardiffu bili su i Alex Ferguson, Fabio Capello, Ryan Giggs, Roy Hodgson i Mircea Lucescu.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri