Dodatne kvalifikacije

Hrvatska protiv Francuske za plasman na EP

06.07.2017.

Hrvatska protiv Francuske za plasman na EP
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija u futsalu izvukla je Francuze za suparnike u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na europsku smotru.

Ždrijeb u Nyonu odlučio je kako će Hrvatska pod vodstvom izbornika Stankovića u doigravanju za Europsko prvenstvo u Sloveniji igrati protiv Francuske. U preostalim susretima sastaju se Češka - Srbija, Rumunjska - Gruzija i Mađarska - Poljska.

Prve su utakmice na rasporedu između 10. i 13. rujna, a uzvrati se igraju od 24. do 27. rujna. Završni turnir na rasporedu je od 30. siječnja do 10. veljače 2018. godine u ljubljanskoj Areni Stožice.

Hrvatska je u prethodnom kvalifikacijskom krugu zauzela drugo mjesto, iza domaćina Ukrajine, dok su Francuzi bili drugoplasirana momčad u skupini koju je osvojila Rusija. Hrvatski su reprezentativci iza sebe ostavili Belgiju i Crnu Goru, a francuski Slovačku i Tursku. Francuzima je to ujedno i prvi plasman u doigravanje za EP.

 

Uz domaćina Sloveniju, izravni su plasman već osigurale reprezentacije Italije, Azerbajdžana, Ukrajine, Portugala, Kazahstana, Rusije i branitelja naslova Španjolske.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri