Prolaz u treće pretkolo Europske lige

Hajduk i Osijek nastavljaju europski put!

20.07.2017.

Hajduk i Osijek nastavljaju europski put!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski predstavnici u Europi bili su uspješni i ovog četvrtka - Hajduk i Osijek prošli su svoje prepreke u drugom pretkolu Europske lige.

Levski - Hajduk 1:2 (0:0)

Splićani su u bugarsku prijestolnicu stigli s dugopoljskom pobjedom 1:0 u džepu, a "nulu" su u Sofiji imali sve do 69. minute, kada Bus glavom pogađa za vodstvo Levskog i poravnava ukupan rezultat.

No, Hajdukov džoker s klupe Ohandza donosi izjednačenje na 1:1 u 80. minuti, samo dvije minute po svom ulasku u igru, a za splitsko slavlje 2:1 - ukupno 3:1 - precizan je Erceg u 86. minuti dvoboja.

Hajduk će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv danskog Brondbyja, koji je poražen u Finskoj kod VPS-a 2:1, no prošao je dalje zahvaljujući domaćoj pobjedi 2:0 u prvoj utakmici.

Luzern - Osijek 2:1 (1:0)

Osijek je u Švicarsku donio prednost 2:0 iz Gradskog vrta, a Luzern je svoj zaostatak nadoknadio pogocima Jurića glavom u 19. minuti te prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 62. minuti.

Međutim, u 72. minuti ogleda Ejupi je okončao akciju Zekićeve momčadi za smanjenje rezultata na 2:1 te je hrvatski predstavnik s ukupnih 3:2 osigurao nastavak natjecanja.

Osijek će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv nizozemskog velikana PSV-a iz Eindhovena. U trećem se pretkolu u kvalifikacije Europske lige uključuje i zagrebački Dinamo, koji će snage odmjeriti s norveškim Oddom. Odd je dva puta po 1:0 eliminirao Vaduz.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri