Pratite prijenos uživo na YouTubeu

Hrvatska u Francuskoj: "Maksimalnim pristupom do što boljeg rezultata"

11.09.2017.

Hrvatska u Francuskoj: "Maksimalnim pristupom do što boljeg rezultata"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija u futsalu u utorak u Francuskoj igra prvu utakmicu doigravanja za plasman na Europsko prvenstvo 2018. godine.

Nacionalne selekcije Hrvatske i Francuske dat će kroz dvoboje u Orchiesu i Dubrovniku jednog od posljednjih putnika za europsku smotru najboljih u Sloveniji. Prijenos iz Orchiesa možete pratiti uživo na YouTubeu.

Pod vodstvom izbornika Stankovića, hrvatski će reprezentativci već u prvom susretu pokušati napraviti važan dio posla prema željenom cilju. "Svjesni smo svoje kvalitete, svoje uloge favorita i napravit ćemo sve kako bismo u Dubrovnik stigli sa što boljim rezultatom", rekao je.

Zbog ženidbe i ozljede za utakmicu ne konkuriraju Grbeša i Matošević, koji su propustili i pripremno razdoblje, a Perića muči lagano istegnuće, no sva bi trojica mogla biti na raspolaganju za uzvrat. 

Suparnik nije bezazlen, upozorava izbornik Stanković: "Francuska je momčad koja je puno napredovala u zadnje dvije godine. Pobijedila je Slovačku, Rumunjsku i Poljsku, igrala je neriješeno sa Slovenijom i Srbijom, a od europskih prvaka Španjolaca izgubila je samo 1:0".

"Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji i morat ćemo igrati maksimalno, kao i prošle godine kada smo nanizali 15 utakmica bez poraza. Njihovo je glavno oružje kontra i polukontra, ako im to oduzmemo napravili smo mnogo. Ne smijemo prihvatiti njihovu jurnjavu, a posebnu pažnju moramo posvetiti trojici ili četvorici igrača koji mogu napraviti višak", objasnio je.

Utakmica u Francuskoj počinje u 20:30 sati, a sudit će Mađari Gabor Kovacs i Balazs Farkas. Uzvrat u Dubrovniku igra se 26. rujna u Dvorani Gospino polje s početkom u 19:00 sati.

"Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice, svi zajedno moramo dati sve od sebe i nadam se da ćemo se na kraju mi veseliti", zaključio je Stanković.

U preostalim susretima doigravanja sastaju se Češka - Srbija, Rumunjska - Gruzija i Mađarska - Poljska.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri